“Ξέρω τι έκανες όταν ήσουν με την Ασπίς Πρόνοια” !

Το σκάνδαλο της Ασπίς κλείνει δεκαετία σε ένα χρόνο …και  χρειάστηκαν πάνω από 6 χρόνια ώστε να πάρει μπροστά η εκκαθάριση και να αρχίσουν να μπαίνουν κάποια χρήματα στους ασφαλισμένους που ζημιώθηκαν…ενώ πολλοί ακόμα αγνοούν ποτέ  και αν θα αποζημιωθούν.

Σαφώς και έχουν γίνει θανάσιμα σφάλματα με τις καθυστερήσεις από τα πρώτα χρόνια που έπεσε το “λουκέτο” και από πλευράς εποπτείας, εκκαθάρισης και πολιτείας. Μάλιστα πολιτεία και εποπτεία της εποχής εκείνης φέρουν και την κύρια ευθύνη για το σκάνδαλο αυτό που δεν έγινε έτσι στα τυφλά.

Όλοι γνώριζαν, όσοι μπορούσαν να πάρουν μέτρα δεν πήραν, και κάποιοι στήριζαν μια “ασφαλιστική πυραμίδα” γιατί τους βόλευε. Με απλά λόγια εδώ ταιριάζει η ρήση του Θ. Πάγκαλου για την εποχή ΠΑΣΟΚ “μαζί τα φάγαμε” !

Σχετικά με τα χρωστούμενα στην Ασπίς και τις αγωγές που έχουν πέσει και έπρεπε να πέσουν για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των θυμάτων της εταιρίας…νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι και εδώ τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ “χύμα”.

Όπως υποστηρίζουν έχουν ασκηθεί αγωγές “χύμα” ,επί δικαίων και αδίκων.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι  δεν κινήθηκαν έγκαιρα από το 2009  οι διαδικασίες εντοπισμού και είσπραξης και από τους άμεσα υπεύθυνους .

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι  βρίσκονται εκτιθέμενοι άνθρωποι που πήγαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και ίσως κάποιοι  που πρέπει να πληρώσουν δεν βρεθούν ποτέ.

Κάποιοι που τώρα διώκονται χωρίς να είχαν συμμετοχή , όπως αναφέρουν, στο “πάρτι Ασπίς”  θα εναντιωθούν κατά αυτών που τους εμπλέκουν.

Βέβαια όλα αυτά είναι θέματα δικαιοσύνης. 

Ας ελπίσουμε ότι παρά τις αδυναμίες της  δικαιοσύνης και την καθυστέρηση που σημειώθηκε στις διαδικασίες θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει.

Πάντως καλό είναι με όλα αυτά να μην λειτουργούν κάποιοι όπως στην γνωστή σειρά  των κινηματογραφικών ταινιών θρίλερ “Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι”

Κάποια στιγμή η αγορά πρέπει να απαγκιστρωθεί από αυτό το “μπαμπούλα”.

Δεν υπάρχουν συλλογικές ευθύνες …υπάρχουν ατομικές ευθύνες και η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα φαίνεται να αλλάζει, όπως άλλαξαν και οι εποπτικοί κανόνες.

Ας μη τη “θολώνουμε”…με τα φαντάσματα του παρελθόντος.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *