“Ξαναγράφουν” την ασφαλιστική επιστήμη ή ετοιμάζουν Insurance pass !

Στην Ελλάδα ως συνήθως δεν είναι πάντα στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουν οι πολιτικοί μας και οι εκάστοτε κυβερνήσεις

Διαβάσαμε σε έγκριτη εφημερίδα οτι  υπουργοί της κυβέρνησης συζητούν με ασφαλιστικές εταιρίες για χαμηλά ασφάλιστρα στους νέους οδηγούς…!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Και όντως πέσαμε από τα σύννεφα. Ποιος άραγε το σκέφτηκε! 

Απλό μάθημα ασφαλιστικής επιστήμης είναι ότι τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται με βάση την εκτίμηση του ασφαλιστικού κινδύνου! Και οι ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως διαμορφώνουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα στους νέους οδηγούς γιατί προκαλούν συχνότερα τροχαία ατυχήματα λόγω της απειρίας τους αλλά και της συνήθως επιθετικής οδήγησης.

Και το αφήνουμε αυτό στην άκρη, μπορεί να μην το γνωρίζουν. Οτι η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική και οι ελάχιστες καλύψεις σε σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές καθορίζονται με κοινοτική νομοθεσία δεν το γνωρίζουν !

Εκτός και έχουν κατά νου κάποιο insurance pass για νέους οδηγούς ! 

Προχειρότητες και ασυναρτησίες, που τουλάχιστον από μία φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν τις περιμέναμε !

Ασυναρτησίες που έχουμε ακούσει και ακούμε και από το άλλο εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που “κολλημένο” σε αριστερές ιδεοληψίες του παρελθόντος βλέπει ως εχθρό του κοινωνικού κράτους ( συντάξεις, υγεία)  την ιδιωτική ασφάλιση και τις ασφαλιστικές εταιρίες .

Όταν παγκοσμίως ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επικουρικός και συμπληρωματικός και κινητροδοτείται και από το κράτος γιατί έχει άμεσα και έμμεσα οφέλη.

Αντίθετα, με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα…Που ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση που υποσχέθηκε κινητροδοτήσεις για την ασφάλιση κατοικίας δεν έκανε τίποτα.

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή, τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας, να σοβαρευτούν και να δουν αλλιώς τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην χώρα που παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. του δείκτη παραγωγή προς   ΑΕΠ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *