Ξενικά διπλός “πόλεμος”, στην online ασφάλιση, από το φθινόπωρο

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Χαρακτηριστικά ενός γενικευμένου “εμπορικού πολέμου” επικράτησης στην αγορά θα έχει από το φθινόπωρο η online και direct ασφάλιση, κύρια στον κλάδο αυτοκινήτου, τόσο σε πρακτορειακό επίπεδο όσο και σε εταιρικό.

Η είσοδος στην online και direct πώληση της Cosmote Ιnsurance, που ήδη έχει στον αέρα site σύγκρισης και πώλησης ασφαλίσεων αυτοκινήτων, υγείας και κατοικίας, ανατρέπει τα δεδομένα στο κομμάτι αυτό καθώς προστίθεται στην αγορά ένας μεγάλος ανταγωνιστής για την Insurance Market, που ήταν ο κυρίαρχος παίκτης, μέχρι σήμερα, στην σύγκριση τιμών και online πώληση σε πρακτορειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Cosmote Insurance από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κάνει εκστρατεία προβολής, καθώς προς το παρόν είναι σε δοκιμαστική περίοδο και λόγω θερινών διακοπών.

Μάλιστα, η Cosmote θεωρείται,πλέον, ένας κομβικός “παίκτης” στον τομέα αυτό καθώς έχει διαφημιστικά και προωθητικά “ατού” τόσο στο πελατολόγιο των συνδρομητών της κινητής και του internet, όσο και στα κανάλια του ΟΤΕ TV.

Αλλά και από την Insurance Market έχουν προχωρήσει σε πιο επιθετικές κινήσεις μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα η Insurance Market προωθεί την πλατφόρμα της μέσω ασφαλιστικών πρακτόρων και διαμεσολαβητών για να κάνουν παράλληλη πώληση online ασφάλισης με την μορφή των affiliate.

Επίσης, στην αγορά έχουν εισέλθει και άλλοι παίκτες που επίσης διαθέτουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες που απευθύνονται σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για να επεκταθούν στην παράλληλη online και direct πώληση.

Σε εταιρικό επίπεδο τα online των εταιριών ήδη συνεργάζονται τόσο με την Insurance Market όσο και την Cosmote Insurance. Mε την Anytime να είναι λίντερ της αγοράς αφού αποτελεί βασικό κανάλι της Interamerican στο αυτοκίνητο.

“Μοναχικός” αλλά υπολογίσιμος παίκτης είναι και η Hellas Direct που είναι και η μοναδική startup ασφαλιστική στην Ελλάδα με online και direct χωρίς πρακτορειακό δίκτυο.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *