ΟΑΣΕ: Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης για το εργασιακό νομοσχέδιο

Με ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες η ΟΑΣΕ τους καλεί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η πρόσφατη κατάθεση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου με αφορμή των εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις ανάγκες της σημερινής εποχής είναι το εντυπωσιακό περιτύλιγμα της κυβέρνησης για μια  νέα  επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου μέσω της  ατομικής συνεννόησης του εργαζόμενου με τον εργοδότη για την διευθέτηση του ωραρίου απασχόλησης,  η  περικοπή των υπερωριών και η μεταμόρφωση τους σε ρεπό ή άδεια, η ανεξαρτητοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και η απόσχιση της από το υπουργείο εργασίας, η μεθοδική κατάργηση των  συλλογικοτήτων, της δράσης  και της συμμετοχής σε αυτές    είναι η συνέχιση ενός εργασιακού μεσαίωνα που προήλθε από τα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών και ολοκληρώνεται με τις οικονομικές επιπτώσεις   της πανδημίας δίνοντας την ευκαιρία στους εργοδότες να επιβάλλουν τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη διαφωνία της και καταγγέλλει τις διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου οι οποίες  εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν ακόμη ένα τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας στη κοινωνία  στον συνδικαλισμό. 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στη  συλλογική συμμετοχή  διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, αποφασίζοντας για εμάς.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

(Προσυγκέντρωση ΟΑΣΕ στις 10:30 στην πλατεία Κοραή έξω από το ZARA) .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *