Οδηγός για να “ασφαλιστείτε με σύνεση”

Η Insurance Europe δημοσίευσε σήμερα έναν οδηγό για το πώς να «Ασφαλιστείτε με σύνεση» , επισημαίνοντας ότι τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνετε τις σωστές οικονομικές αποφάσεις και να κατανοείτε τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που αγοράζετε.

Για την ασφάλιση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε ακριβώς  καλύπτει – και τι δεν καλύπτει – το συμβόλαιο σας. 

Τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι:

Επιλέξτε  το σωστό ασφαλιστήριο  για εσάς – Αν και είναι σημαντικό να βρείτε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο στην καλύτερη τιμή, βεβαιωθείτε ότι καλύπτει όλες τις ανάγκες σας.

Να ελέγχετε τακτικά την κάλυψή σας – Για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν συμβεί ένα συμβάν, διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις των ασφαλιστηρίων και συγκεκριμένα ποιες καλύψεις έχετε και ποιες πιθανές εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν.

Υποβολή αξίωσης – Σε περίπτωση ανεπιθύμητου συμβάντος  πρέπει να υποβάλετε αξίωση αποζημίωσης , επικοινωνήστε αμέσως με τον ασφαλιστή σας για βοήθεια και συμβουλές.

Η έκδοση προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ασφαλίζετε τον εαυτό σας με σύνεση για βασικά γεγονότα της  ζωής, όπως αγορά σπιτιού, ταξίδια στο εξωτερικό ή αγορά αυτοκινήτου.

Η δημοσιοποίηση του οδηγού αποτελεί μέρος της εκστρατείας #InsureWisely της Insurance Europe, η οποία στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου χρηματοοικονομικού γραμματισμού και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η χρηματοοικονομική εκπαίδευση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι εξοπλισμένοι με τις γνώσεις, την εμπιστοσύνη και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατανόησης των χρηματοοικονομικών προϊόντων και των εννοιών.

Η Insurance Europe ενθαρρύνει επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου.

Διαβάστε στα αγγλικά τον οδηγό “Insure Yourself WiselyΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *