«Οδύσσεια» η σύνταξη για 360.000 ασφαλισμένους

Σε άτυπη στάση πληρωμών…για 360.000 προς συνταξιοδότηση ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων εξελίσσεται η καθυστέρηση στην απονομής της σύνταξης που μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια
Μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν τουλάχιστον 155.000 αιτήματα για κύρια και επικουρική σύνταξη, και στα υπόλοιπα Ταμεία είναι σε εκκρεμότητα περίπου 150.000 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ πάνω από 50.000 άτομα περιμένουν το εφάπαξ.
Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία η κατάσταση έχει ως εξής:
* ΙΚΑ: Στα συρτάρια του Ταμείου στοιβάζονται περίπου 85.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 70.000 αιτήσεις για επικουρική σύνταξη.
Αρκεί να αναφερθεί πως ο χρόνος αναμονής συνήθως είναι 12 μήνες, ενώ στη διαδοχική ασφάλιση προσεγγίζει τους 22 με 24 μήνες.
Μάλιστα μετά την έκδοση της κύριας σύνταξης μπορεί να μεσολαβήσει ένα 8μηνο για την καταβολή της επικουρικής.
* ΟΓΑ: Σε 60.000 υπολογίζονται οι αγρότες που είναι στην αναμονή για τη σύνταξη. Για την έκδοση της απόφασης απαιτούνται έως και 12 μήνες, ενώ αν υπάρχουν πάνω από δύο Ταμεία η καθυστέρηση φτάνει τα δύο χρόνια.
* Δημόσιο: Από 12 έως 24 μήνες κυμαίνεται ο χρόνος αναμονής, ενώ σε εκκρεμότητα είναι 30.000 αιτήσεις.
* ΟΑΕΕ: Οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 15.000. Σε περίπτωση που όλα τα ένσημα είναι σε ένα ταμείο απαιτούνται 12 μήνες για την καταβολή της σύνταξης. Για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης χρειάζονται έως και 18 μήνες.
* Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ): Πάνω από 7.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι θα περιμένουν έως και 16 μήνες για να εκδοθεί η απόφαση.
* Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ): Γερά νεύρα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, καθώς η αναμονή ξεκινά από τους 12 μήνες και μπορεί να φτάσει τα τρία χρόνια. Μεγάλες καθυστερήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) και οι δημόσιοι υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση (ΤΕΑΔΥ).


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *