Οικονομικό σκάνδαλο από στελέχη ασφαλιστικής διερευνά η αστυνομία της Κύπρου

Υπεξαίρεση ποσού πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ εξετάζει κλιμάκιο του Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, με εμπλεκόμενους στελέχη της ασφαλιστικής ΥΔΡΑ

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 24h.com.cy,η έρευνα αφορά τον Κλεάνθη (Ανθούλη) Γεωργίου, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΥΔΡΑ Ασφαλιστικής και των δυο υιών του Δρ Πόλυ Γεωργίου που ζει στην Ελλάδα, αδελφού του Κλεάνθη Γεωργίου και ενός εκ των μεγαλομετόχων της εταιρίας.
Οι πιο πάνω φέρονται να αντιμετωπίζουν σοβαρά ποινικά αδικήματα όπως μεταξύ άλλων φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κλοπή.

Στην ΥΔΡΑ Ασφαλιστική, σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε ο ανεξάρτητος Ελεγκτικός Οίκος KPMG, τα πιο πάνω στελέχη της εταιρίας, ίσως και άλλοι, «φούσκωναν» διαχρονικά το ποσό που έπρεπε να αποζημιωθεί ο ασφαλισμένος (πάνω από €2,000 ανά υπόθεση/φάκελο), και οικειοποιούντο το επιπλέον ποσό, το οποίο ανέρχεται μέχρις στιγμή συνολικά σε πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Ελεγκτικός Οίκος KPMG, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρίας, μόλις ανακάλυψε την απάτη, στα πλαίσια του νόμου και της επαγγελματικής δεοντολογίας, προχώρησε σε σχετική καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του, παρέπεμψε την υπόθεση στην Αστυνομία για διερεύνηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΔΡΑ Ασφαλιστικής Κλεάνθης (Ανθούλης) Γεωργίου, μετέβη ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έδωσε σε κατάθεσή του την δική του εκδοχή στην οποία φαίνεται να θέλει να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά όλη την ευθύνη. Οι ανακρίσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται. Το θέμα που τίθεται, είναι αν εμπειρογνώμονες έχουν ξεκινήσει δουλειά, για να ακολουθήσουν την πορεία των χρημάτων ( follow the money ).
Πηγή : 24h.com.cyΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *