Οι Έλληνες μάνατζερ κυρίαρχοι και στις εγχώριες πολυεθνικές ασφαλιστικές

Η έλευση τα τελευταία 10 χρόνια πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών ,μέσω των εξαγορών κύρια τραπεζικών θυγατρικών ασφαλιστικών ομίλων αλλά και οι αλλαγές σε ήδη υπάρχοντες πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, μπορεί στην αρχή να στηρίχθηκε σε «εισαγόμενους» μάνατζερ , ωστόσο νέας γενιάς ελληνικά στελέχη από τον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, είτε μέσω αλλαγής φρουράς, με παλιότερα στελέχη, είτε με αντικατάσταση «εισαγόμενων» στελεχών, κυριαρχούν και στους πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους στην Ελλάδα .

0226105328Μάλιστα σε ασφαλιστικές όπως η νυν Metlife ( πρώην Alico) τα Ελληνικά στελέχη της είχαν και έχουν ευρύτερες αρμοδιότητες σε όλο τμήμα της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με το μοντέλο διοικητικής διάρθρωσης της Εταιρίας .
Μάλιστα εδώ και ένα χρόνο και με την μετονομασία της εταιρίας σε Metlife , με τις διαδικασίες ενσωμάτωσης της Αlico που εξαγοράστηκε από την Μetlife, προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές στο στελεχιακό δυναμικό της με νέας γενιάς ελληνικά στελέχη και με επικεφαλής τον Δ Μαζαράκη.
Επίσης η Γερμανική ERGO , που πρόσφατα αγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική, πριν δύο χρόνια έχρησε επικεφαλής και στην θυγατρική της στην Τουρκία τον Έλληνα μάνατζερ Θ. Κοκκάλα.
Ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή θεωρείται και η αντικατάσταση του Γάλλου μάνατζερ της ΑΧΑ Ασφαλιστική ( που ηγήθηκε της εταιρίας από την έλευσή της στην Ελλάδα ) με τον Έλληνα μάνατζερ Ερ. Μοάτσο .
Η Αllanz και η Generali με πολύχρονη παρουσία στην Ελληνική αγορά «επενδύουν» σε «σταθερής αξίας» στελέχη έχοντας για αρκετά χρόνια επικεφαλής των εδώ θυγατρικών τους Πέτρο Παπανικολάου και Πάνο Δημητρίου αντίστοιχα ,που επίσης διαθέτουν πολυετή πείρα στα τεκταινόμενα της Ελληνικής Αγοράς.
Ξένους μάνατζερ έχουν επικεφαλής οι ασφαλιστικές ING (Gomez Luis Miguel) και η Groupama Φοίνιξ (Woirhaye Bertrand) από την αρχή της παρουσίας στην Ελλάδα, που έγινε μέσω της εξαγοράς της Φοίνιξ Εμπορική .
Ενώ Ελληνοιταλικής Καταγωγής Μάνατζερ (Zorgno Giuseppe) έχει ο Αμερικανικός Ασφαλιστικός Όμιλος AIGΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *