Οι “αναδουλειές” στις τράπεζες οδηγούν σε στενό “μαρκάρισμα” πελατών τους για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων


Η οικονομική κρίση και η κάθετη πτώση των τραπεζικών εργασιών, κύρια στο τομέα των δανείων, στρέφει πλέον τις τράπεζες στην αναζήτηση πελατών και κατ επέκταση προμηθειών μέσα από την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, που προωθούν μέσω του bancassurance.

436463

Μάλιστα, όπως αναφέρουν γνώστες της κατάστασης αλλά και από μαρτυρίες πελατών, που έχουν κατά καιρούς επικαλεστεί ασφαλιστικοί πράκτορες, το “μαρκάρισμα” είναι πολύ στενό και όλοι δουλεύουν για την πώληση ασφαλειών.

Από τους ταμίες των γκισέ, που ο πελάτης πληρώνει πχ ασφάλιστρα αυτοκινήτου, αρχίζει να γίνεται το “ψηστήρι” και γενικά όλα τα τμήματα που έχουν επαφή με πελάτες προσπαθούν να προωθήσουν την δουλειά στο τομέα των ασφαλειών.

Αυτή η εμμονή των τραπεζών στην πώληση των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, με κάθε τρόπο, έχει φέρει την μεγάλη κόντρα με τους ασφαλιστές, οι οποίοι συνεχώς χάνουν πελάτες που έχουν κάνει αγώνα να προσθέσουν στο χαρτοφυλάκιό τους, όταν με ένα απλό “ψηστήρι” μία τράπεζα μπορεί να προσθέσει άνετα στο δικό της .

Σήμερα οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες , Εθνική , Πειραιώς, Εurobank και Alpha Bank διαθέτουν σχεδόν όλη την γκάμα των ασφαλιστικών προϊόντων συνεργαζόμενες αντίστοιχα με την Εθνική Ασφαλιστική , Ergo ( γενικές ασφαλίσεις ) και NN (Ζωής Υγείας) , Eurolife και ΑΧΑ Ασφαλιστική .

Όπως αναφέρουν οι ασφαλιστές και οι επαγγελματικοί τους φορείς το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ίδιους και τους πελάτες τους καθώς δεν τηρούνται οι κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού και επιπλέον η υποχρέωση η πώληση να γίνεται από εξειδικευμένους υπαλλήλους που έχουν πιστοποίηση να ασκούν την διαμεσολάβηση.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά οι ασφαλιστές βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας πέρυσι στην Αθήνα και χθες στην Θεσσαλονίκη για τα ζητήματα που αφορούν την πώληση ασφαλειών από τις τράπεζες. Μάλιστα , έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις να απαγορευθεί η πώληση ασφαλειών από τις τράπεζες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *