Οι ανανεώσεις αδειών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από τα επιμελητήρια

Ασφαλιστικοί και Αντασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένοι ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχουν χορηγήσει τα Επιμελητήρια έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2016 πρέπει να τις ανανεώσουν για το 2017

Ειδικότερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΕΑ) σχετικά με την διαδικασία αναφέρει:

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.3.2017, σύμφωνα με το Ν. 1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να συμπληρώσετε:

1. Την αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας (η εν λόγω αίτηση χορηγείται προτυπωμένη για την εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου)

2. Την Υπεύθυνη Δήλωση (όπως παρατίθεται, βλ. Σχετικά Αρχεία)

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΤΑΙ:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ : Με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, εφόσον πρόκειται για Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους – μέλους του Ε.Ο.Χ.. Η φωτογράφιση του ενδιαφερομένου πραγματοποιείται απευθείας στα γκισέ του ΕΕΑ.

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ : Έπειτα από προσκόμιση εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή καθώς και θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του ενδιαφερόμενου της ως άνω υπεύθυνης δηλώσεως και μία (1) Φωτογραφία για την ταυτότητα σε ψηφιακό μέσο (σε φορμάτ αρχείου εικόνας και όχι σε αρχείο PDF).

Επίσης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει :
Οι ανανεώσεις αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν στις 31-12-2016,γίνονται από 1-1-2017 ως 31-3-2017 σύμφωνα με το Ν.1569/85 και το Π.Δ.190/06.

Tα δικαιολογητικά για τις ανανεώσεις είναι τα εξής:

1.Αστυνομική ταυτότητα
2.Υπεύθυνη δήλωση που δίδεται από την υπηρεσία. Όταν η δήλωση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο,πρέπει να έχει γνήσιο υπογραφής. Οι αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις είναι αναρτημένες στο site του ΕΕΘ(Επιχειρήσεις-μέλη, Αιτήσεις-Δικαιολογητικά εγγραφής-υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση άδειας ασφαλιστικού πράκτορα και μεσίτη,υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση άδειας ασφαλιστικού συμβούλου και συντονιστή).
3.Προηγούμενη βεβαίωση και πλαστικοποιημένη ταυτότητα ασφαλιστή.
4.Οφειλόμενες συνδρομές και 5 ευρώ για τη νέα ταυτότητα.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *