Οι αντιδράσεις των φορέων της διαμεσολάβησης για την προωθούμενη κατάργηση προμηθειών στα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από φορείς της ασφαλιστικής αγοράς τόσο από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες στην προωθούμενη από την Ε.Ε κατάργηση των προμηθειών στα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα γνωστά ως unit linked.

Αυτές οι αντιδράσεις εκδηλώνονται τόσο στην χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά όπως επισημαίνει ανακοίνωση της ΕΑΔΕ, η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο Google News

“Η ΕΑΔΕ είναι σε διαρκή επικοινωνία με το BIPAR αλλά και την ΕΑΕΕ, παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη αυτής της κίνησης και είναι ευθυγραμμισμένη με τις αντιδράσεις των Ενώσεων πανευρωπαϊκά.

Η συζήτηση περί κατάργησης των προμηθειών στα χρηματοοικονομικά προϊόντα, υπό το άλλοθι της ορθής ενημέρωσης και της προστασίας του συμφέροντος του καταναλωτή, δεν τεκμηριώνεται και δεν δικαιολογείται από την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, σε κάποια κράτη-μέλη και σε κάποια προϊόντα.

Και είναι παραδεκτό από όλους ότι είναι πολύ πρώιμη η όποια συζήτηση περί τροποποιήσεως της IDD η της MIFID.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *