Οι ασφαλιστές, η συνδιάσκεψη και η “έκρηξη” του Άδωνι Γεωργιάδη

Η 4η  Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα με οργανωτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας ήταν μια από τις καλύτερες που έχουν διοργανωθεί ποτέ από τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Οι Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ και Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, αμφότεροι ασφαλιστές, έκαναν “θαύματα” με τον τρόπο διοργάνωσης αλλά και ότι για πρώτη φορά βρέθηκαν σε συνέδριο ασφαλιστών πρωτοκλασάτοι  υπουργοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Εφη Αχτσιόγλου,  πρώην υπουργός, βουλευτής και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στον Οικονομικό Τομέα, o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής   έδωσαν το παρών με ομιλίες ή συμμετοχή σε πάνελ συζήτησης.

Αυτό δείχνει ότι ο κλάδος των ασφαλιστών έχοντας αναπτύξει μία εξωστρέφεια τυγχάνει περισσότερης προσοχής από το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι συν για τις διεκδικήσεις του!

Όμως, ο Άδωνις Γεωργιάδης για μία ακόμη φορά κατάφερε να επισκιάσει την παρουσία των άλλων πολιτικών και ως πιο αρμόδιος για θέματα του ασφαλιστικού κλάδου συμμετέχοντας σε πάνελ συζήτησης εξήγησε γιατί κάποιες υποσχέσεις π.χ για αφορολόγητο στα ασφάλιστρα κατοικίας δεν υλοποιήθηκαν και μεταφέρονται μελλοντικά.

Αυτό το στήριξε  αναφέροντας ότι η πανδημία και στην συνέχεια η ενεργειακή κρίση άλλαξαν τις προτεραιότητες στα δημόσια οικονομικά από τα οποία θα αντλούσαν πόρους για να στηρίξουν μέτρα φοροαπαλλαγών για την ασφάλιση κατοικίας.

Σύνεδρος τον αμφισβήτησε λέγοντας μάλλον για ψηφοθηρικούς λόγους δεν το κάνουν. Αυτή η αμφισβήτηση ήταν ικανή για να του προκαλέσει “έκρηξη οργής” ανεβάζοντας τους τόνους της φωνής του  , όπως άλλωστε το συνηθίζει και σε τηλεοπτικά παράθυρα όταν θέλει να υποστηρίξει την άποψή του , επεκτείνοντας τα επιχειρήματά του , αναφέροντας ότι η παρούσα κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει τον ασφαλιστικό κλάδο και τους ασφαλιστές.  Ενώ ο ίδιος  προσωπικά, είπε,πιστεύει απόλυτα στον θεσμό και το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης. 

Πάντως οι υψηλοί τόνοι στην τοποθέτηση του υπουργού ξάφνιασαν και τον πρόεδρο της ένωσης των Ευρωπαίων Ασφαλιστών, που ήταν στο συνέδριο και δεν το άφησε ασχολίαστο ,αργότερα.

Μιλώντας σε άλλο πάνελ συζήτησης είπε χαριτολογώντας ότι δεν πρέπει να δίνουν “πολύ δυνατό πρωινό γεύμα στον υπουργό” ! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *