Οι ασφαλιστές κυρίαρχο κανάλι διανομής ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα [Γράφημα]

Οι ασφαλιστές στην Ελλάδα  αποτελούν ένα από τα πιο βασικά κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και παρά τον ανταγωνισμό που δέχονται τα τελευταία χρόνια από τα εναλλακτικά κανάλια, όπως οι Τράπεζες και οι online και direct πωλήσεις, διατηρούν την κυριαρχία τους και δύσκολα θα την χάσουν.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από  στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών της Ευρώπης (Insurance Europe ).

Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα από την στατιστική έκθεση της Insurance Europe, για την ασφαλιστική αγορά στην Ευρώπη το 2018, τα κανάλια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα είναι κυρίαρχα στις πωλήσεις ασφαλίσεων ζωής με μερίδιο πάνω από 50% και οι τράπεζες (bancassurance) με μερίδιο λίγο πάνω από 30%, όταν σε άλλες χώρες οι τράπεζες σχεδόν κυριαρχούν.

Βέβαια, κάθε χώρα έχει και διαφορετική ανάπτυξη στα κανάλια διανομής και διαφορετική συμπεριφορά των καταναλωτών, ωστόσο είναι ενδεικτικό το στοιχείο που δείχνει το γράφημα.

Αλλά και στους  κλάδους των γενικών ασφαλίσεων και της υγείας από στοιχεία που δημοσιοποιεί κατά καιρούς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σχετικά με την διανομή ανά κλάδους,  προκύπτει ότι οι ασφαλιστές είναι και παραμένουν βασικό κανάλι διανομής και σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δέχονται από τα online και direct δίκτυα κύρια στην ασφάλιση αυτοκινήτου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *