Οι ασφαλιστές της Δυτικής Ελλάδος ενημερώθηκαν για GDPR και IDD

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 , η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Νέος κανονισμός 2016/679 (Ε.Ε) για την Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R. & Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση I.D.D. για ασφαλιστικά γραφεία » που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος ( Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε ) , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο .
Στην Εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε , στελέχη επιχειρήσεων καθώς και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής .
Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR (General Data Protection Regulation) 2016/679 ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Απριλίου 2016 και από τις 25 Μαΐου 2018 , εφαρμόζεται ως νομοθέτημα αμέσου εφαρμογής από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Ο Κανονισμός ρυθμίζει τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα ( Συλλογή , Επεξεργασία , Πρόσβαση κλπ )
Το θέμα του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού ( G.D.P.R. ) , ήδη απασχολεί επιχειρήσεις και οργανισμούς και η εφαρμογή του είναι σημαντική , τόσο λόγω των υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών που παρουσιάζει κατά την
εφαρμογή του , όσο και λόγω των υψηλών προστίμων που προβλέπεται σε περίπτωση παραβίασης του .
Στην εκδήλωση αναλύθηκαν όλα τα θέματα που προκύπτουν από την υποχρέωση των επιχειρήσεων και οργανισμών να εναρμονισθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού ( G.D.P.R. ) όσο και των σημαντικών αλλαγών που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας οδηγίας για την
Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ( I.D.D. ) στην ασφαλιστική αγορά και τις συναλλαγές του κοινού με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές .
Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν έντονο και αποτυπώθηκε μέσω του μεγάλου αριθμού των ερωτήσεων που απηύθυναν στους εισηγητές .
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν :
• Για τον κανονισμό G.D.P.R o κ. Τσελεμπάνης Βασίλειος ,Διευθυντής Νομικού Τμήματος DAS Hellas
• Για την οδηγία I.D.D η κ. Χαμπάκη Μυρτώ ,Υπεύθυνη για τα Διεθνή Porjects Ομίλου ARAG & Solvency II

Φωτογραφία
Από αριστερά , Τσελεμπάνης Βας. , DAS , Κρέτσης Δημ. πρόεδρος ΣΕΑΔΙΔΕ , Κώνστα Έφη , Αντιπρόεδρος ΣΕΑΔΙΔΕ , Χαμπάκη Μυρτώ , ARAGΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *