Οι ασφαλιστικές διεκπεραιώνουν άμεσα εκτιμήσεις και αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους

Μέσα στη δίνη της καταστροφής και του ολέθρου, από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, οι ασφαλιστικές εταιρίες έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή να σταθούν δίπλα σε ασφαλισμένους τους που έχουν υποστεί ζημιές. Το ίδιο έκαναν και οι φορείς των διαμεσολαβούντων.

Ωστόσο, λόγω υπο ασφάλισης των κατοικιών, με δεδομένο ότι η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πολεοδομικούς ιστούς σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, οι ζημιές που θα αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι λίγες ,σε σχέση με το εύρος της καταστροφής, και οι διαδικασίες κινούνται ταχύτατα.

Πολλές εταιρίες, από την περασμένη Τρίτη, μόλις είχε γίνει γνωστό το εύρος της καταστροφής έθεσαν στην διάθεση των ασφαλισμένων ειδικές τηλεφωνικές γραμμές ή ήδη υπάρχουσες με 24ωρη κάλυψη για να επιλαμβάνονται άμεσα των κλήσεων των ασφαλισμένων τους.

Ηδη η Εθνική Ασφαλιστική έχει ανακοινώσει ότι καταβάλλει άμεσα αποζημιώσεις κατοικίων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ύψους 1,5 εκ. Ευρώ.

Σχετικά, με τα αυτοκίνητα που έχουν καεί και υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες, κύρια στο Μάτι,οι κατοχοί τους που έχουν ασφαλιστικές καλύψεις πυρός ή μικτή ασφάλιση μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές τους.

Ομως δημιουργείται ένα θέμα με την αναγνώριση αυτών των οχημάτων, αφού στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πινακίδες ή αριθμούς πλαισίου ενώ έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο από τα συνεργεία καθαρισμού, κύρια στο Μάτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι προτάσεις που έχουν γίνει από τους διαμεσολαβούντες είναι:

Απο την Ενωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών οι άνθρωποι της Διαμεσολάβησης αλλά και οι Εταιρίες, να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να αποδείξουν την ιδιοκτησία των κατεστραμμένων αυτοκινήτων τους.

Από το ΕΕΑ σε σχέση με τα αυτοκίνητα προτάθηκε επίσης στις εταιρίες να διερευνήσουν την δυνατότητα παροχής επιδόματος στα οχήματα που είχαν ασφαλισμένα χωρίς κάλυψη πυρός.

Παράλληλα, πολλές ασφαλιστικές εταιρίες αντιλαμβανόμενες τις οικονομικές δυσκολίες των ασφαλισμένων τους από τις πυρόπληκτες περιοχές σε σχέση με την πληρωμή των ασφαλιστικών συμβολαίων τους σε ισχύ δίνουν παρατάσεις πληρωμής ώστε να αποφευχθούν οι ακυρώσεις τουςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *