Οι ασφαλιστικές εταιρίες βγαίνουν μπροστά στο θέμα των συντάξεων και του συνταξιοδοτικού

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Ψηλά στην ατζέντα των ασφαλιστικών εταιριών είναι το θέμα των συντάξεων και του συνταξιοδοτικού και συνεχώς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να το αναδείξουν τόσο επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο διαλόγου με θεσμικούς φορείς και την πολιτεία.

Τόσο στη περσινή όσο και στη φετινή εκδήλωση της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της, το θέμα των συντάξεων ήταν κυρίαρχο και έφερε και πολιτικές εξαγγελίες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη που ανακοίνωσε αλλά και επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος του, αν εκλεγεί κυβέρνηση, να θεσμοθετήσει δεύτερο πυλώνα υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους.

Τις επόμενες μέρες  και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου η ΕΑΕΕ διοργανώνει  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ημερίδα με θέμα “Συντάξεις και Ανάπτυξη” με την συμμετοχή του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στο θέμα αυτό είπε μεταξύ άλλων:

«Σκοπός είναι ένα νέο, ευρύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις για συνταξιοδοτική αποταμίευση, συνδυάζοντας διανεμητικά και κεφαλαιοποιητικά στοιχεία. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε το διάλογο με την Πολιτεία, καθώς έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, για να είμαστε μέρος της λύσης»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *