Οι ασφαλιστικές εταιρίες σε ρυθμούς ¨Daniel”…οι υπερβολές και τι “τσιμπάει” η παραγωγή από την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία με πλήγματα σε βιομηχανικές περιοχές και άλλες εγκαταστάσεις, κύρια της Λάρισας, φέρνουν σίγουρα αυξημένες αποζημιώσεις για ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν στα χαρτοφυλάκια αυτούς τους κινδύνους. 

Ωστόσο, λίγο πολύ από το εύρος των καταστροφών όλες οι εταιρίες του κλάδου με χαρτοφυλάκια σε κατοικίες κλπ θα έχουν για φέτος αυξημένες υποχρεώσεις…αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται και δημοσιεύματα όπως πχ “βουλιάζουν” οι ασφαλιστικές κλπ.  

Ακολουθήστε μας στο Google News

Άλλωστε σας το είχαμε γράψει σχεδόν πρώτοι ότι αυτό αναμένεται όταν το φαινόμενο ήταν σε πλήρη εξέλιξη Αναμένονται σημαντικές απώλειες για τις ασφαλιστικές εταιρίες από την κακοκαιρία Daniel, παρά το μεγάλο κενό ασφάλισης στη χώρα

Εντάξει η Ελλάδα είναι χώρα που έχει τα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης σε περιουσία και όχι μόνο …οπότε ας μην βγαίνουν συμπεράσματα σε σχέση με άλλες περισσότερο ανεπτυγμένες η ώριμες αγορές στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. 

Αλλού είναι τα προβλήματα της αγοράς… σε εποπτεία , ασφαλιστική κουλτούρα και συνείδηση.  

Σχετικά δε με τα αντανακλαστικά της αγοράς στο γεγονός επικοινωνιακά τα πήγε καλά  εταιρικά και θεσμικά…

 Παρά το “ανεπάντεχο” γεγονός του “Daniel” είδαμε από τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (7μήνου) της παραγωγής ασφαλίστρων ότι ο κλάδος περιουσίας αρχίζει να “τσιμπάει” (+30% τον Ιούλιο) από την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης για το 10% μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Και γενικά τα στοιχεία παραγωγής στο πρώτο 7μηνο του 2023 δείχνουν σημάδια , αλλά στο τέλος θα γίνει ταμείο, ότι το 2023 θα είναι μια καλή χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο παραγωγικά.   Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *