Οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα που ανήκουν σε πολυεθνικές και επενδυτικά Funds και ποιοι είναι οι CEO που της διοικούν

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Από τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα, που έχουν ολοκληρωθεί, στην ασφαλιστική αγορά έχουν προκύψει να λειτουργούν οι παρακάτω ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν βασική μετοχική σύνθεση από πολυεθνικούς ομίλους ή επενδυτικά funds

Ακολουθήστε μας στο Google News

Κατά αλφαβητική σειρά είναι: Allianz, Generali, Groupama,  Ergo ,Eurolife FFH, Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican  και ΝΝ Hellas 

Παρακάτω παρουσιάζουμε το προφίλ των εταιριών , τους βασικούς μετόχους και τον CEO κάθε εταιρίας 

Εταιρία: Allianz Ελλάδος.  CEO : Φίλιππα Μιχάλη

Η Allianz Ελλάδος είναι μέλος του Ομίλου Allianz, ενός από τους πιο ισχυρούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο. Από το 1991, έτος ίδρυσής της στην ελληνική αγορά, η Allianz Ελλάδος δραστηριοποιείται στους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης και της διαχείρισης κεφαλαίων.

CEO της Allianz Ελλάδος είναι η  κ. Φίλιππα Μιχάλη. Ηγείται της εταιρίας από το 2015, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου, και μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα που τέθηκε επικεφαλής πολυεθνικού ασφαλιστικού ομίλου στην Ελλάδα. 

Να σημειώσουμε ότι η Allianz Ελλάδος έχει ήδη ανακοινώσει της εξαγορά σχεδόν του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης και αναμένεται με τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών να αποκτήσει και το υπολοίπου 20% μέσω του χρηματιστηρίου.Στην συνέχεια όπως έχει ανακοινωθεί θα δημιουργηθεί ενιαίο εταιρικό σχήμα από τις δύο εταιρείες με επωνυμία που θα αποφασιστεί με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών 

Εταιρία: Generali  Hellas. CEO: Πάνος Δημητρίου

Η Generali έχει συμπληρώσει 135 χρόνια παρουσίας στη Ελλάδα και ανήκει στον Ιταλικό ασφαλιστικό όμιλο Generali που είναι ο τρίτος σε μέγεθος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη. Το 2020 ανακοίνωσε και ολοκλήρωσε μέσα στο 2021 την εξαγορά της Ελληνικής μονάδας της Γαλλικής  ΑΧΑ,  την ΑΧΑ Ασφαλιστική, που πλέον είναι ενσωματωμένη στην Generali Hellas.

CEO της Generali στην Ελλάδα είναι ο κ Πάνος Δημητρίου. Ηγείται της εταιρίας από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2002. 

Εταιρία : Groupama Ασφαλιστική. CEO: Χρήστος Κάτσιος

H Groupama Ασφαλιστική είναι θυγατρική του  Γαλλικό ομίλου  Groupama που συνδυάζει ασφαλιστικές, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες σε 11 χώρες. Η Groupama Ασφαλιστική ανήκει στον διεθνή ασφαλιστικό και τραπεζικό Όμιλο Groupama από το 2007, μετά την εξαγορά από τον όμιλο Groupama της Ελληνικής ασφαλιστικής Φοίνιξ Metrolife Εμπορική.

CEO της Groupama Ασφαλιστική είναι ο κ. Χρήστος Κάτσιος.Ηγείται της εταιρίας από  αρχές Απριλίου του 2016.

Εταιρία :  ERGO Ασφαλιστική. CEΟ : Νίκος Αντιμησάρης

Η ERGO Ασφαλιστική είναι θυγατρική της ERGO που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη και Ασία. Με κύριο μέτοχο τη Munich Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές στον κόσμο Η ERGO Ασφαλιστική είναι για πάνω από 30 χρόνια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά  ενώ τον  Αύγουστο του  2016 εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική η οποία και ενσωματώθηκε στην Ergo Ασφαλιστική.

CEO της Ergo Ασφαλιστικής είναι ο κ. Νίκος Αντιμησάρης. Ηγείται της εταιρίας από την θέση του διευθύνοντος Συμβούλου από το 2020 

Εταιρία: Eurolife FFH. CEO: Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

H Eurolfe FFH είναι μια από τις νεότερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 2000 από την Eurobank ως θυγατρική εταιρία τραπεζοασφαλiσεων. Στην συνέχεια μετεξελίχθηκε με επέκταση στα δίκτυα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Το 2016 έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία θυγατρική τράπεζας που εξαγοράστηκε κατά 80% από την Fairfax Financial Holdings Limited, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά Funds στον κόσμο, και την OMERS Administration Corporation. Ωστόσο από το  2021 και το 80% περιήλθε αποκλειστικά στην Fairfax Financial Holdings Limite. Στην Εurolife FFH συνεχίζει να διατηρεί το 20% του μ/κ η Eurobank.

CEO της Eurolife FFH είναι ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Ηγείται της εταιρίας συνεχώς  από το 2004 που ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.  

Εταιρία : Εθνική Ασφαλιστική. CEO:Σταύρος Κωνσταντάς 

Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μία από τις παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και πλέον, μετά από διαδικασίες πώλησης, αποτελεί θυγατρική ενός παγκόσμιου επενδυτικού Fund, της CVC Capital, κατά 90% και κάτω από 10% συμμετοχή  στο μ/κ συνεχίζει να κατέχει η Εθνική Τράπεζα.

CEO της εταιρίας, μετά τις διοικητικές αλλαγές του νέου μετόχου συνεχίζει να είναι ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς. Ηγείται της εταιρίας από την θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου από το Δεκέμβριο του 2019. 

Εταιρία: Interamerican. CEO: Γιάννης  Καντώρος 

Η Interamerican ιδρύθηκε το 1969 από τον Δημήτρη Κοντομηνά και από το 2005 ανήκει στην ACHMEA, έναν κορυφαίο διεθνή ασφαλιστικό Όμιλο με έδρα την Ολλανδία. Μέτοχοι του Ομίλου είναι η ACHMEA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία υγείας της Ολλανδίας και η Rabobank μία από τις καλύτερες και ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου.

CEO της Interamerican είναι ο κ. Γιάννης Καντώρος. Ηγείται της εταιρίας  από τον Οκτώβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος Συμβούλου 

Εταιρία: ΝΝ Hellas .CEO: Μαριάνα Πολιτοπούλου 

Η ΝΝ Hellas είναι ασφαλιστική εταιρία ζωής θυγατρική του Ολλανδικού Ασφαλιστικού Ομίλου ΝΝ Group με  ισχυρή παρουσία σε 20 χώρες σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1980. Το 2021 ο Όμιλος ΝΝ Group  ανακοίνωσε την εξαγορά της μονάδας της Metlife στην Ελλάδα και από τις αρχές του 2022, μετά τις ρυθμιστικές εγκρίσεις, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για  να ενσωματωθεί στην ΝΝ Hellas. Από αυτή την εξαγορά η NN Hellas γίνεται η μοναδική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον κλάδο ασφαλειών ζωής και υγείας.

CEO της NN Hellas είναι η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου. Ηγείται της εταιρίας από την  1η Μαΐου 2016, που ανέλαβε την θέση της διευθύνουσας συμβούλουΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *