Οι αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων στην πρώτη θέση καταγγελιών για ασφαλιστικές εταιρίες

Αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις των ασφαλίστρων στα συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, κατέγραψε, μεταξύ άλλων, η Ένωση Καταναλωτών- Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), βάσει των καταγγελιών, που έχει δεχθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική υποστήριξη καταναλωτών σχετικά την ιδιωτική ασφάλιση» εντός του νομού Αττικής.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις 13 Δεκεμβρίου η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Από την καταγραφή των καταγγελιών της τελευταίας τριετίας, όπως ανέφερε, οι τομείς αυτοί κατέχουν τη δεύτερη (ασφαλιστικές εταιρείες) και την τρίτη (τηλεπικοινωνίες) θέση στον πίνακα παράπονων των καταναλωτών. «Το εξάμηνο Ιούλιος έως 10 Δεκέμβριου 2012, η ΕΚΠΟΙΖΩ Αθήνας κατέγραψε 425 καταγγελίες, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και των σχετικών ιστοσελίδων της», δήλωσε η κ. Καλαποθαράκου, τονίζοντας ότι, για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται η έκταση και η ένταση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι παραμένουν προβληματικοί.
Όπως προέκυψε από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, το 66% αφορά σε θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ το 34% σε προβλήματα παροχής υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες.
Ιδιωτική Ασφάλιση Τα προβλήματα, που καταγγέλθηκαν στην ΕΚΠΟΙΖΩ, αφορούν σε ποσοστά: – 60% αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις των ασφάλιστρων στα συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.
– 12% άρνηση καταβολής αποζημίωσης.
– 11% καταχρηστική και παράνομη ακύρωση συμβολαίων.
– 7% εξαγορά/λήξη συμβολαίων ζωής.
– 6% ασφαλισμένοι σε εταιρείες, που έκλεισαν (ΑΣΠΙΣ &Commercial Value).
– 4% διάφορα.
«Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες ζουν σήμερα τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, η υπερβολική αύξηση των ασφαλίστρων, που δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια, αποτελεί εύλογα «πληγή» για κάθε ασφαλισμένο. Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν το σύνολο σχεδόν των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλισης στον κλάδο της Υγείας. Οι ασφαλισμένοι βλέπουν τα ασφάλιστρα να αυξάνονται σημαντικά, ετησίως, συχνά σε διψήφια νούμερα και, ιδιαίτερα, σε ηλικίες που τόσο η εξαγορά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων όσο και η μεταφορά τους σε οικονομικότερο πρόγραμμα είναι ασύμφορη», υπογράμμισε η κ. Καλαποθαράκου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *