Οι βασικοί μέτοχοι ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών

Στην ασφαλιστική αγορά εκτός των θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων και επενδυτικών funds σημαντικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν ασφαλιστικές εταιρίες που ανήκουν σε Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου και όχι μόνο που έχουν πολυετή και αξιόπιστη παρουσία στο επιχειρείν.

Το asfalisinet.gr σας παρουσιάζει του βασικούς μετόχους αυτών των εταιριών.

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική 

Βασικός μέτοχος της ασφαλιστικής εταιρίας,  που συμπληρώνει πολλές δεκαετίες στην αγορά, και η εταιρική  της φίρμα συνεχίζει να είναι συνώνυμη του ιδρυτή της, είναι ο κ Βασίλης Θεοχαράκης. 

Ο  κ. Βασίλης Θεοχαράκης είναι ιδρυτής του  Ομίλου  Επιχειρήσεων Θεοχαράκη, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους του ιδιωτικού τομέα με παρουσία σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς και κύρια του αυτοκινήτου. Επίσης ο όμιλος Θεοχαράκη , πριν εισέλθει και στον ασφαλιστικό κλάδο με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, ήταν ένας από τους ιδρυτές και  βασικούς μετόχους  του Μetropolitan Hospital Αθηνών που στην συνέχεια αποκτήθηκε από το επενδυτικό Fund CVC Capital. 

Εκτός της επιχειρηματικής του δραστηριότητας είναι και γνωστός ζωγράφος έχει εκθέσει πολλές φορές τα έργα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Interlife Ασφαλιστική

Βασικός μέτοχος της Interlife Ασφαλιστική  είναι ο κ Ιωάννης Βοτσαρίδης.

Η Interlife είναι από το 2021 εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και πλέον αποτελεί την μοναδική εταιρία του κλάδου που είναι στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ο κ Βοτσαρίδης με σπουδές στην Ελβετία στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών Υπολογιστών και στα οικονομικά, στην Ελλάδα εργάστηκε  ως Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος Ασφαλιστικού Ομίλου και το 1991 ίδρυσε την Interlife ως πολυμετοχική ασφαλιστική εταιρία. Η  Interlife με πανελλαδική διάρθρωση ασφαλιστική εταιρία διατηρεί ως έδρα της εταιρίας την Θεσσαλονίκη. 

Δύναμις Ασφαλιστική

Βασικοί  μέτοχοι της Δύναμις Ασφαλιστική είναι τα παιδιά του κ.Παύλου Καρακώστα, που απεβίωσε προ διετίας.  

Η Δύναμις Ασφαλιστική είναι εταιρία που ιδρύθηκε το 1977 από  την  ΓΕΝΚΑ Ασφαλιστικό Συγκρότημα της Οικογένειας Καρακώστα που έχει μια μακρά παράδοση δεκαετιών στο επιχειρείν.  

Ευρώπη Ασφαλιστική

Βασικός μέτοχος της Ευρώπη Ασφαλιστική είναι ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος.

Μυήθηκε στην ιδιωτική ασφάλιση  από τον  αείμνηστο Γιώργο Πλυτά  γνωστό ασφαλιστή της εποχής του , πολιτικό και δήμαρχο Αθηναίων. Το 1980 πήρε γενικό πληρεξούσιο από τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Αγγλίας, τη Sun Alliance και η εταιρία του NIMA Mεσίτες Aσφαλειών και Aντασφαλειών A.E. γίνεται ο πρώτος εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής των Lloyd’s of London στην Ελλάδα για non marine ασφαλίσεις. Το 1993 εξαγόρασε από μεγάλο Αγγλικό Ασφαλιστικό οίκο την Ευρώπη Ασφαλιστική που το 1998 εισήλθε στο μ/κ και η Εθνική Ασφαλιστική. 


NP Ασφαλιστική

Βασικός μέτοχος της NP Ασφαλιστική είναι ο κ. Γεώργιος Ζάχος

Μαζί με μια ομάδα δέκα ασφαλιστών το 2003 εξαγόρασε από την Allianz Ελλάδος την “ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.Α.Ε.” , χωρίς το χαρτοφυλάκιο, που ήταν θυγατρική της AGF – ΚΟΣΜΟΣ που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Allianz.

Η εταιρία με την τωρινή επωνυμία της  NP Ασφαλιστική μετρά 19 χρόνια παρουσίας στην αγορά  είναι μια από της νεότερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα. 


Υδρόγειος Ασφαλιστική

Βασικός μέτοχος της Υδρογείου Ασφαλιστικής είναι ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης,

Με μακρόχρονη δραστηριοποίηση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο κ. Κασκαρέλης βρίσκεται από το 1982 στην ηγεσία της Υδρογείου Ασφαλιστικής αρχικά ως ένας εκ των δύο αποκλειστικών μετόχων και από το 1996 ως κύριος μέτοχος. Το 2002 ιδρύθηκε η θυγατρική “ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου”. 



Ιντερσαλόνικα 

Βασικός μέτοχος της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ είναι ο κ.  Μελάς Κ. Γιαννιώτης .

Ξεκίνησε την καριέρα του ως Τραπεζικός υπάλληλος αλλά προτίμησε να ακολουθήσει το ελεύθερο επάγγελμα  του ασφαλιστή στην Θεσσαλονίκη ανοίγοντας ασφαλιστικό γραφείο.

Στην επαγγελματική του διαδρομή συνεργάστηκε με γνωστές ασφαλιστικές εταιρίες και είχε αναλάβει Γενικός Πράκτορας ξένων ασφαλιστικών εταιριών Το 1978, ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη την «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Α.Ε.»  

Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Η Συνεταιριστική  Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1979 από τον πρωτοπόρο του  συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα τον  Αλέξανδρο  Μπαλτατζή,  που οραματίστηκε αυτήν την ιδιότυπη για τα ελληνικά δεδομένα ασφαλιστική επιχείρηση, 

Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρία όλων των μορφών συνεταιρισμού – κοινωνικής οικονομίας της χώρας μας. Παράλληλα, εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Σήμερα το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της να ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις όπως η Unipol (Ιταλία), Macif (Γαλλία) και P&V (Βέλγιο) .



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *