Οι δικηγόροι αντιδρούν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ και συγκεντρώνουν υπογραφές

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως στις 20.11.2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την αντίθεσή της στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω: 

ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 1.1.2023, αύξηση, που λειτουργεί  προσθετικά και πολλαπλασιαστικά στο ήδη  διαρκώς αυξανόμενο κόστος λειτουργικών δαπανών, δανεισμού και διαβίωσης και η οποία επιβαρύνει την ήδη  δυσχερή οικονομική μας θέση, λόγω των συνεπειών της 10ετούς μνημονιακής πολιτικής και της πανδημίας, που έχουν συρρικνώσει δραματικά τη δικηγορική ύλη και τις αμοιβές μας.

Και τούτο, τη στιγμή, μάλιστα,  που το αρμόδιο Υπουργείο και ο e-ΕΦΚΑ δεν εκπληρώνουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους έναντι των δικηγόρων, όπως η επικαιροποίηση του Κανονισμού Παροχών του e-ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών παράλληλης ασφάλισης, η άμεση επαναρτίωση του Ειδικού Λογαριασμού ανεργίας του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, με την απόδοση των οφειλομένων ποσών από τον e-ΕΦΚΑ κλπ.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης  και να  απέχει  κάθε ενέργειας που επιβαρύνει περαιτέρω την επαγγελματική και οικονομική κατάσταση του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:

– Να προχωρήσει άμεσα σε συλλογή υπογραφών δικηγόρων, σε πανελλαδική κλίμακα, επί κειμένου ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

– Να διοργανώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε συνεργασία και με τους λοιπούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

– Να αποστείλει επιστολές στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να ζητήσει συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να αναδείξει τη σπουδαιότητα του θέματος.

– Να παραστεί στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του «μίνι ασφαλιστικού» στην ακρόαση φορέων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *