Οι διπλές “μάχες” του A.Σαρρηγεωργίου για θέματα του ασφαλιστικού κλάδου σε Βρυξέλλες και Αθήνα

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και CΕΟ της Eurolife FFH , Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, όπως είναι γνωστό, έχει αναδειχθεί από πέρυσι ο ως νούμερο 2 στην ηγεσία της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Εταιριών ( Insurance Europe ), που έχει ως μέλη της ομίλους που κυριαρχούν στην παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία,  κατέχοντας την θέση του Α Αντιπροέδρου της Ένωσης. 

Αυτή η ιδιότητα τον φέρνει συχνά σε αποστολές εκτός χώρας για θέματα του Ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου. Αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε εξέλιξη και διαμόρφωση μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις της Ε.Ε που αφορούν τις ασφαλιστικές εταιρίες με πιο σημαντική αυτή που αφορά την αναθεώρηση της οδηγίας Solvency II , και οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές δίνουν “μάχες” να περάσουν προτάσεις τους τις οποίες θεωρούν καθοριστικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Χθεσινή ανάρτηση της γενικής διευθύντριας της Insurance Europe, Michaela Koller, στο Linkedin αναφέρεται σε μια σημαντική συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες.  Συγκεκριμένα έγραψε αναρτώντας και σχετική φωτογραφία. “Ήταν χαρά να συγκεντρώσουμε τα μέλη μας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας Andreas Brandstetter και του αντιπροέδρου Alexander Sarrigeorgiou, με τον γενικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής John Berrigan για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο της νομοθεσίας της ΕΕ στον κλάδο μας. “

Ωστόσο για τον κ. Σαρρηγεωργίου υπάρχουν “μάχες” και στο εσωτερικό καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες διαμορφώνουν θέσεις και προτάσεις σε σχέση με την υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές των επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ ευρώ,  ενώ ανοίγει και κάτι αντίστοιχο σε μορφή διαλόγου για τις κατοικίες.  

Πηγή φωτογραφίας Linkedin/ Michaela KollerΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *