Οι Ελληνες ασφαλιστές αισιοδοξούν που οι καταναλωτές στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση

Πάρα τις σημαντικές απώλειες του κάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τα χρόνια της κρίσης, ο κλάδος φαίνεται όχι μόνο να άντεξε στην δοκιμασία της οικονομικής κρίσης αλλά να ανακάμπτει πιο γρήγορα από άλλους τομείς της οικονομίας.

Ενα από τα αισιόδοξα μηνύματα για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα ήταν ότι το 2016 οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ Σαρρηγεωργίου, σε εκδήλωση των εταιριών για την νέα χρονιά, έκλεισαν με αύξηση πάνω από 4% στην παραγωγή ασφαλίστρων.

Αυτό σημαίνει, ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου, ότι από τα 3,7 δισ ευρώ η παραγωγή θα φθάσει στα 3,9 δισ ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ως σημαντικό το γεγονός, παρά το μικρό ποσοστό, ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης συμμετέχει με 2,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

Την ανθεκτικότητα του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης, ακόμα και στην περίοδο της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει και μία μελέτη που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία μεταξύ 2009 και 2015 τα ελληνικά νοικοκυριά ενώ μειώνουν δραστικά τις δαπάνες τους για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες παρατηρείται σημαντική αύξηση δαπανών (45,3%) για συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης, με έμφαση σε ασφαλιστικά προγράμματα υγείας και αποταμιευτικά.

Η τάση αυτή, επισημαίνει η μελέτη, αντανακλά κάποιο κίνητρο εξασφάλισης, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ανάγκη για την ασφάλεια των νοικοκυριών έναντι ενδεχόμενων αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με τα μελλοντικά τους εισοδήματα και τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *