Οι εμπειρίες από την Ελλάδα του David Knibbe, CEO του ΝΝ Group

Συνέντευξη στην Ολλανδική Ιστοσελίδα MT/Sprout  παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΝΝ Group, David Knibbe,στην οποία αναφέρεται στην επαγγελματική του  διαδρομή στον όμιλο  ΝΝ που  τον οδήγησε στην κορυφή, καθώς πλέον είναι επικεφαλής ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Στη συνέντευξη αναφέρεται και στο πέρασμά του από την Ελλάδα και την εδώ εταιρία του Ομίλου ΝΝ Hellas όπου το 2002 ανάλαβε ως επικεφαλής για το στήσιμο της συνεργασίας της NN ( τότε ING) με την Τράπεζα Πειραιώς μέσω του Bancassurance. Μία συνεργασία που συνεχίζεται για τρίτη 10ετία. 

Επισημαίνουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, απ όσα  ανέφερε, γι αυτή την επαγγελματική και προσωπική του εμπειρία  από την Ελλάδα:

«2002, Ελλάδα. Η μεγαλύτερη κόρη μου γεννήθηκε εκεί. Όσο όμως μου άρεσε η προσωπική πλευρά, η επιχειρηματική πλευρά ήταν επίπονη. Υπάρχει μια μεγάλη πολιτισμική διαφορά μεταξύ των Ολλανδών και των Ελλήνων, ή όπως λένε οι ίδιοι: «Το κεφάλι μας είναι στη δύση, η καρδιά μας στην ανατολή.» Σύντομα παρατήρησα ότι οι Έλληνες χτυπούν την πόρτα του αφεντικού τους για κάθε είδους προβλήματα και όπως ανακάλυψα σταδιακά  το χρησιμοποιούν ως ένα τρόπο για γνωριμία.”

Έπρεπε να δημιουργήσω μια κοινοπραξία, η οποία ήταν βασικά μια νεοσύστατη επιχείρηση, και ως εταιρικός άνθρωπος, δεν είχα εμπειρία με αυτό. Δεν ήξερα την Ελλάδα και είχα εξίσου μικρή εμπειρία από τον κόσμο των τραπεζοασφαλίσεων. Πέρασα αυτό το διάστημα ισορροπώντας στα άκρα. Η κοινή επιχείρηση ήταν τελικά επιτυχείς, παρεμπιπτόντως, αργότερα ανήκει εξ ολοκλήρου στην NN και εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό  τμήμα της NN Ελλάδας ».

Διαβάστε την συνέντευξη εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *