Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές αντιδρούν για τα Stress Test ρευστότητας και πολλών περιόδων

Η Insurance Europe δημοσιοποίησε την απάντησή της σε ένα έγγραφο συζήτησης από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), όπου περιγράφει τις απόψεις της σχετικά με κλιματική αλλαγή , τον κίνδυνο ρευστότητας και τα  τεστ πολλαπλών περιόδων.

Ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος επανέλαβε τις απόψεις του ότι κάθε άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων πρέπει να έχει σαφείς στόχους, κατάλληλα χρονοδιαγράμματα και να κοινοποιείται κατάλληλα. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα κάθε στρες τεστ  πρέπει να δημοσιεύονται μόνο σε συγκεντρωτικό επίπεδο.

Όσον αφορά τα στρες τεστ  για την  κλιματική αλλαγή η Insurance Europe συμφωνεί ότι οι κατάλληλα σχεδιασμένες ασκήσεις για  την κλιματική  αλλαγής θα μπορούσαν να παρέχουν πληροφορίες για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των εκθέσεων της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Ωστόσο, τα αρχικά στρες τεστ για το κλίμα  πρέπει να είναι διερευνητικές.

Όσον αφορά τα στρες τεστ κινδύνου ρευστότητας , η Insurance Europe παρόλο που ο κίνδυνος ρευστότητας είναι σημαντικός για τους ασφαλιστές, διαχειρίζεται σωστά λόγω των υφιστάμενων κανονιστικών διατάξεων και της ολοκληρωμένης προσέγγισης των ασφαλιστών για τη ρευστότητα και τη διαχείριση κινδύνων, η οποία περιλαμβάνεται στα στρες τεστ  όπως  προβλέπεται  στο πλαίσιο της ORSA

Τέλος, όσον αφορά τα στρες τεστ πολλαπλών περιόδων, η Insurance Europe θεωρεί ότι δοκιμασίες πολλαπλών περιόδων είναι πολύ περίπλοκες και δαπανηρές για να προωθηθούν.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *