Οι θέσεις των ασφαλιστικών εταιριών σχετικά με τον νόμο της ΕΕ για τα δεδομένα

Ο νόμος για τα δεδομένα της ΕΕ πρόκειται να διαμορφώσει το μέλλον της ενιαίας αγοράς δεδομένων της ΕΕ. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που να υποστηρίζει την καινοτομία.

Η Insurance Europe δημοσίευσε ένα κείμενο που εξετάζει τον αντίκτυπο των διαφορετικών θέσεων που έλαβαν στην πρόταση του Data Act από τους ευρωπαίους συννομοθέτες —την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο— στις τριμερείς συζητήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η Insurance Europe χαιρετίζει την πρόταση Data Act, καθώς ορίζει βασικές αρχές σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης και κοινής χρήσης δεδομένων που συλλέγονται από συνδεδεμένες συσκευές, αλλά απαιτείται ακόμη ισχυρή νομοθεσία για την πρόσβαση σε δεδομένα εντός του οχήματος για την παροχή εμπιστοσύνης και κινήτρων για ανεξάρτητη υπηρεσία οι πάροχοι απαιτούν να επενδύσουν σε νέες υπηρεσίες που βασίζονται σε δεδομένα.

Το έγγραφο της Insurance Europe παρουσιάζει τις θέσεις του ασφαλιστικού κλάδου σχετικά με τις τροποποιήσεις που προτείνουν οι διάφοροι συννομοθέτες σε σχέση με την αποζημίωση, τη χρήση δεδομένων, τα εμπορικά μυστικά και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *