Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και οι συντάξεις στις προτεραιότητες των ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών της Ευρώπης,  Insurance Europe , Andreas Brandstetter, (Φωτογραφία) διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Ομίλου Ασφαλιστικών UNIQA, μιλώντας, σήμερα, στην 11η Διεθνή  ασφαλιστική διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι, τόνισε ότι οι ασφαλιστές μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης Ευρώπης με πολλούς τρόπους.

« Η Insurance Europe  εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν πάνω από € 50 δις σε βιώσιμες επενδύσεις μεταξύ 2018 και 2020», είπε. «Μέσα από τις συνδυασμένες προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, της κοινωνίας των πολιτών και των κυβερνήσεων, μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη βιώσιμη για τις επόμενες γενιές.»

O κ. Brandstetter κάλεσε επίσης για την  χάραξη πολιτικών που θα βοηθήσουν τους ασφαλιστές να βελτιώσουν την προστασία που προσφέρουν ενάντια σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και σοβαρότητα. Ένα από τα κύρια εμπόδια για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς στον κυβερνοχώρο είναι η έλλειψη στοιχείων σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούν από τις εταιρείες να αναφέρουν τα περιστατικά παραβίασης στον κυβερνοχώρο στις αρμόδιες αρχές έχουν δημιουργήσει μια πληθώρα χρήσιμων στοιχείων.

«Οι πολιτικοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές για την καλύτερη προστασία της κοινωνίας, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», τόνισε .

Ο κ Brandstetter υπογράμμισε, επίσης, τη ανάγκη για γεφύρωση του χάσματος στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις ως βασική προτεραιότητα. Αυτό είναι μια άλλη πρόκληση, όπου οι ασφαλιστές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, αλλά αυτό απαιτεί τη χάραξη πολιτικής από την  ΕΕ για τη βελτίωση του Solvency II, έτσι ώστε οι κεφαλαιακές απαιτήσεις να αντανακλούν τους πραγματικούς κινδύνους που οι ασφαλιστές αντιμετωπίζουν. Αυτό θα επιτρέψει στους ασφαλιστές να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους πελάτες τους με προϊόντα μακροπρόθεσμης ασφαλιστικής αποταμίευσης και παράλληλα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου χάσματος συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους να στραφούν σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προϊόντα.

« Η παροχή  των συντάξεων είναι και θα παραμείνει στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων. Ωστόσο, ο κανονισμός για τη φερεγγυότητά τους εμπίπτει στην αρμοδιότητα των συννομοθετών της ΕΕ, οπότε είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι αναγνωρίζουν την δυναμική των προσωπικών συντάξεων ως τρόπο τόνωσης των μακροπρόθεσμων αποταμιεύσεων”, κατέληξε.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *