Οι προσφορές της Black Friday, η “ντρίπλα” στην IDD και η παραγωγή ασφαλίστρων

Μπαράζ από προσφορές για ασφάλιση με εκπτώσεις για την Black Friday, για μια ακόμη χρονιά, από online και απευθείας  κανάλια πωλήσεων  ασφαλιστικών εταιριών  και πλατφόρμες σύγκρισης τιμών.

Εκτός από εκπτώσεις για ασφάλεια αυτοκινήτου  εκπτώσεις προσφέρονται και για ασφάλεια κατοικίας.

Μάλιστα αν κρίνουμε από τα διαφημιστικά και προωθητικά μηνύματα των αυτών παικτών οι εκπτώσεις στην ασφάλεια κατοικίας είναι υπερδιπλάσιες αυτών για το αυτοκίνητο.

Άλλωστε στο αυτοκίνητο ήδη παίζουν όλο το χρόνο προσφορές από αυτούς τους διανομείς που προφανώς  απλά μπαίνουν για να μπαίνουν και στην Black Friday.

Ωστόσο, για το αυτοκίνητο και την κατοικία αν δούμε τα στατιστικά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος από την παραγωγή ασφαλίστρων, είναι δύο κλάδοι που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην παραγωγή ασφαλίστρων στις γενικές ασφαλίσεις, κινούνται πτωτικά σε παραγωγή στο 10μηνο του έτους με -2,2% η αστική ευθύνη αυτοκινήτου και  -1,1% η πυρκαγιά και στοιχεία της φύσης. 

Κι Όλα αυτά εν μέσω διαμαρτυριών από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για το μπαράζ αυτών των εκπτώσεων, κυρίως  από τους online παίκτες, χρεώνοντας μάλιστα την εν λόγω τακτική στις ίδιες τις εταιρίες και θέτοντας ερωτήματα προς την εποπτεία (ΔΕΙΑ) αν τελικά εφαρμόζονται οι κανονισμοί της IDD και αν υπάρχουν έλεγχοι ! 

Κλείνοντας  να επισημάνουμε ότι είδαμε και ένα προωθητικό με δώρα κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρίας για ασφάλιση αυτοκινήτου με πάροχο κινητής τηλεφωνίας, που όμως ο πάροχος έχει και online πώληση,  με την υποσημείωση ότι ισχύει η προωθητική προσφορά απ όλα τα κανάλια διανομής! 

“Ντρίπλα” στην IDD!  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *