Οι προϋποθέσεις για σύνταξη γυναικών στα 58

Μια σειρά διατάξεων επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση πριν από τα 58 των γυναικών που δεν έχουν ανήλικα τέκνα. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, αλλά και στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ-τράπεζες).
ΙΚΑ: Με 4.500 ημέρες ασφάλισης και τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση ορίου ηλικίας (από τα 55 έως τα 57) παίρνουν μειωμένη σύνταξη οι γυναίκες.
Ωστόσο, το ΙΚΑ, για να χορηγήσει σε ασφαλισμένη πρόωρη σύνταξη με την εκάστοτε μείωση, έχει ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης κάθε χρόνο τα τελευταία 5 έτη πριν από την υποβολή του σχετικού αιτήματος.
Οι ημέρες ασφάλισης αυτές είναι απαραίτητο να είναι πραγματική ασφάλιση, αλλά μπορούν να προσμετρηθούν σε αυτές οι επιδοτούμενες ημέρες ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Πηγή : ΕθνοςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

2 Comments

  1. Κυριοι.Θα ηθελα να πληροφορηθω σχετικα με. Το θεμα οριων ηλικιας συνταξιοδοτης για την περιπτωση μου.εργαζομαι επι 30 συνεχη χρονια στον ιδιο εργοδοτη από το 1984.ειμαι 50 χρονων.το 2003 ειχα ανηλικο τεκνο και 5700 ενσημα.πως πρεπει να δρασω διοτι φοβάμαι μηπως χασω καποια από τα δικαιώματα μου. ευχαριστω.

    1. Επειδή το θέμα απαιτεί κάποια εξειδίκευση και εμείς απλά δημοσιεύουμε μόνο ειδησεογραφία καλύτερα θα πρέπει να αναζητήσετε πληροφορίες στον ασφαλιστικό σας φορέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *