Οι πρώτες “ανησυχίες” στην αγορά για “γκρίζες ζώνες” στον ανταγωνισμό στις ασφαλίσεις υγείας από CVC και Εθνική Ασφαλιστική

Καθώς η συμφωνία CVC και Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική μπαίνει στην φάση των εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές ( επιτροπή ανταγωνισμού και Τράπεζα Ελλάδος) πληθαίνουν  οι προβληματισμοί στην αγορά κατά πόσο θα δημιουργήσει “γκρίζες ζώνες” στο ανταγωνισμό στις ασφαλίσεις υγείας.

Με την CVC Capital μέσω της θυγατρικής της HHG να ελέγχει σχεδόν το 43% του κλάδου της ιδιωτικής υγείας στην Ελληνική Αγορά, είναι ανοιχτοί οι φόβοι ότι λόγω του ίδιου μητρικού ομίλου που θα ανήκει σύντομα η Εθνική Ασφαλιστική θα “χτυπηθεί” ο ανταγωνισμός στις παροχές μέσω των ασφαλίσεων υγείας.

Εμμέσως πλην σαφώς τους φόβους αυτούς εξέφρασε χθες και ο κ. Βελιώτης της Interamerican στην διάρκεια συνέντευξης τύπου όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση. 

Όπως είπε ο κ. Βελιώτης η συμφωνία αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό  και κύρια στην χρήση νέων ιατρικών τεχνολογιών( πχ ρομποτικές επεμβάσεις). 

Αυτή η εκτίμηση  του  κ. Βελιώτη, που είναι από τους  καλύτερους γνώστες του κλάδου της ιδιωτική υγείας και της ασφάλισης, δείχνει ότι οι προβληματισμοί στην αγορά είναι ευρύτεροι. 

Αν και για την Interamerican, που έχει καθετοποιημένες υπηρεσίες στην υγεία (  κύρια στο πρωτοβάθμιο τομέα ), δεν φαίνεται να την αγγίζει και άμεσα μια τέτοια εξέλιξη στον ανταγωνισμό.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που έθεσε ο κ. Βελιώτης είναι αυτό του ιατρικού κόστους στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο ακριβότερα στην Ευρώπη και σίγουρα “φρενάρει” και την ανάπτυξη της ιδιωτική ασφάλιση υγείας στη χώρα.

Συμπερασματικά να αναφέρουμε οι οποίες “γκρίζες ζώνες” στον ανταγωνισμό των ασφαλίσεων υγείας προκύψουν από τη νέα μετοχική πραγματικότητα στην Εθνική Ασφαλιστική θα αγγίξουν κύρια τους μεγάλους παίκτες των νοσοκομειακών παροχών  και όχι τους μεσαίους και μικρούς, που επί το πλείστον παρέχουν ασφαλίσεις για τον πρωτοβάθμιο τομέα της υγείας.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *