Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον επηρεασμό των ασφαλίστρων από την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings

Μικρό ενδεχόμενο να επηρεαστεί η ασφαλιστική αγορά, στον τομέα της ασφάλισης των αερομεταφορών, από το προχθεσινό γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους Airbus A320 της Germanwings.

5435Σύμφωνα με την Airline Loss Analysis, της Aon Risk Solutions, η Germanwings είναι μια γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Lufthansa και, ως εκ τούτου τοποθετείται ως μέλος του Ομίλου της Lufthansa.
Η Germanwings λειτουργούσε με ένα μίγμα από Α319, Α320 και CRJ900 που μεταφέρουν περίπου εννέα εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Η Germanwings δεν είχε καμία άλλη απώλεια .
Αναφορικά με την ασφαλιστική εταιρία Allianz που είναι Leader στην ασφάλιση της Lufthansa , η σχετική ανάλυση αναφέρει ότι έχει υποστεί 12 συνολικές απώλειες τα τελευταία πέντε χρόνια, με 971 συνολικά θανάτους επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών της Malaysia Airlines το 2014.
Αυτές οι απώλειες ανήλθαν μόλις πάνω από $ 1230000000 για την ασφάλιση των αεροπορικών μεταφορών (εξαιρουμένων τυχόν αποθεματικών για την τελευταία απώλεια).
Σχετικά με τις επιπτώσεις στην αγορά της ασφάλισης αερομεταφορών από την τελευταία απώλεια, με τιμή μόνο $ 6,5 εκατ, η ανάλυση της ΑΟΝ επισημαίνει είναι πιθανό να έχει μικρό αντίκτυπο στην γενική κατεύθυνση της αγοράς στον τομέα της ασφάλισης των αερομεταφορών.
Για παρόμοιες αγορές που εμπλέκονται σε αυτήν την τοποθέτηση με αυτές της Malaysia Airlines, η οποία είχε τις δύο μεγαλύτερες απώλειες το 2014, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν τους κινδύνους για το υπόλοιπο του χρόνου. Θα υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες αγορές που επηρεάζονται από αυτό περιστατικό, και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τυχόν αύξηση των ασφαλίστρων και του συντελεστή κινδύνου στην ασφάλιση των αερομεταφορών.
Δείτε την σχετική ανάλυση εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *