Οι “σαρωτικές” αλλαγές στην Euroins Ελλάδος…και τα “τρελά” κέρδη στην ασφάλιση αυτοκινήτου στην Αλβανία

To τελευταίο τρίμηνο  στο υποκατάστημα στην Ελλάδα  της Βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρίας Euroins έχουν σημειωθεί “σαρωτικές” αλλαγές.

Η πρώτη, που δεν πήρε και ιδιαίτερα δημοσιότητα, ήταν η αποχώρηση από την θέση του CEO της εταιρίας του στελέχους από την Βουλγαρία, κ. Evgeny Svetoslavov Ignatov. Ένα στέλεχος της εκεί αγοράς που στην ουσία υλοποίησε το σχέδιο της Βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρίας να αναβαθμίσει την παρουσία της στην Ελλάδα, από καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών σε Υποκατάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Προχθές η  εταιρία ανακοίνωσε στους συνεργάτες της ότι νέος εμπορικός διευθυντής είναι ο κ.Κώστας Αξιώτης ( Εμπορικός Διευθυντής της Euroins Ελλάδος ο κ. Αξιώτης Κων/νος ) με εμπειρία και δικτύωση στην αγορά. Όλα αυτά δείχνουν ότι , μετά τα “παρατράγουδα” στη Ρουμανία που έχασε την άδεια της λειτουργίας της η Euroins Ρουμανίας, που ήταν σχεδόν λίντερ της ασφάλισης αυτοκινήτου στην τοπική αγορά , ενισχύει την παρουσία της σε διπλανές αγορές, οπως της Ελλάδος.

Βέβαια ο αντίκτυπος του λουκέτου στη Ρουμανία έφερε και αναταράξεις, κύρια στην φήμη της εταιρίας  σε άλλες αγορές , ωστόσο φαίνεται ότι η Βουλγαρική μητρική Euroins έχει ξεπεράσει, προς το παρόν,  αρνητικές καταστάσεις, κύρια με την τελευταία αξιολόγηση  του  Οίκου αξιολόγησης  Fitch Ratings, που επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα «Β» με σταθερές προοπτικές για τη μητρική εταιρεία Eurohold και αφαίρεσε τον όμιλο από τη λίστα επιτήρησης (RWN).

Διαβάσαμε σε ελληνική ομογενειακή  ιστοσελίδα της Αλβανίας, himara.gr, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Αλβανία στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου είχαν, συμφωνα με στοιχεία της τοπικής εποπτικής αρχής,  το 2022 αύξηση κερδών κατά 127%! Τα καθαρα ασφάλιστρα που αποκτήθηκαν  πέρυσι  ήταν 9,1 δισ. λεκ (1 Lek / € 0,0092) 

Αυτό ήταν το δεύτερο υψηλότερο κέρδος της τελευταίας δεκαετίας μετα την πανδημία του 2020 που είχε περιοριστεί η κυκλοφορία και συνεπώς η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και ζημιών.  Η υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, μαζί με την πράσινη κάρτα  στην Αλβανία αντιπροσωπεύει το 68% των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στον κλάδο ζημιών της χώρας. 

Αυτά για σήμερα από την στήλη “Ασφαλιστικά Σφηνάκια”, τα πρώτα του Σεπτεμβρίου, καθώς και μέσω αυτής της στήλης σας μεταφέρουμε ειδήσεις, πληροφορίες, εκτιμήσεις και παρασκήνια, της ασφαλιστικής αγοράς,  που δεν διαβάζετε αλλού …και μας το ανταποδίδετε   με την έκρηξη επισκεψιμότητας, που τον Αύγουστο έφτασε τους  57.000 μοναδικούς επισκέπτες!!! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Για την Eurohold (η μητρική που κατά βάση είναι εταιρεία ενέργειας στη Βουλγαρία) είναι η αξιολόγηση Β (degrading financial situation, highly speculative/εξευτελιστική οικονομική κατάσταση/άκρως κερδοσκοπική) η οποία απλά βγήκε από την επιτήρηση και όχι της Euroins.

    Η Euroins, δεν αξιολογείται αυτόνομα, γιατί αν η μητρική έχει rate B, αντιλαμβανόμαστε τι rate θα είχε η ασφαλιστική μετά το πατατράκ στη Ρουμανία και όχι μόνο.

    Κατά τα άλλα, ευχόμαστε τα καλύτερα στον κ. Αξιώτη και στην Euroins.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *