Οι φήμες και τα σενάρια για το νέο CEO στην NN Ελλάδος μετά την αποχώρηση της Μ. Πολιτοπούλου

Του Γιάννη Χαρονικολάου  

Σενάρια και φήμες κυκλοφορούν στην αγορά και τα δημοσιογραφικά γραφεία σχετικά με το νέο CEO της NN Ελλάδος, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες ζωής στην χώρα, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση, στα τέλη του μήνα, της μέχρι τώρα CEO της εταιρίας κ. Μαριάννας Πολιτοπούλου.

Η αποχώρηση αυτή χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική για δύο λόγους: 

Ο ένας είναι ότι η κ. Πολιτοπούλου ηγήθηκε της εταιρίας τα τελευταία 6 χρόνια δημιουργώντας θετικά αποτελέσματα. 

Ο δεύτερος είναι, όπως λέγεται, ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Ολλανδικού ασφαλιστικού Ομίλου NN Group να κάνει μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην χώρα, τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα της MetLife Ελλάδος η οποία είχε επιλέξει να αποεπενδύσει από την χώρα.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενοποίησης της πρώην Metlife, που έχει μετονομαστεί σε ΝΝ Hellas ΙΙ με την NN Ηellas . Διαδικασία κρίσιμη για την ενοποίηση των δικτύων και των ασφαλιστικών προγραμμάτων. 

Συνεπώς αναμένεται, όπως έχει αναφέρει ο μητρικός Όμιλος, να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της κ. Πολιτοπούλου μέσα στο επόμενο διάστημα και  ενδεχομένως την ημερομηνία αποχώρησής της.

Με δεδομένο ότι στην ελληνική ασφαλιστική  αγορά  τα διαθέσιμα  στελέχη που θα μπορούσαν να ηγηθούν της NN Hellas είναι ελάχιστα είναι πιθανόν να υπάρξει κάποιο στέλεχος από τον μητρικό όμιλο που θα αναλάβει τα ηνία της εταιρίας στην Ελλάδα .

Ωστόσο, κάποιες φήμες στην αγορά και σε κάποια οικονομικά site φέρουν ως ενδεχόμενη αντικαταστάτρια της κ. Πολίτοπουλου την κ Φίλιππα Μιχάλη, που είναι  CEO της Allianz Ελλάδος και αναμένεται να αποχωρήσει μετά την ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, που εξαγοράστηκε από την Allianz, με την εδώ Θυγατρική της καθώς της ενιαίας εταιρίας CEO, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι ο κ Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Όμως όλα αυτά είναι φήμες και σενάρια. Άλλωστε ο David Knibbe, CEO του μητρικού Ομίλου, στην επαγγελματική του διαδρομή σε επιτελικές θέσεις του NN Group έχει θητεύσει στην Ελλάδα και έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας στοv ασφαλιστικό κλάδο. Μάλιστα στην εδώ θητεία του  είχε αναλάβει την επιτυχή, όπως αποδείχθηκε, παρουσία της NN Hellas στο bancassurance με την συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς που συνεχίζει υφίσταται. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *