Οι Lloyd’s ετοιμάζουν ασφαλιστικά προϊόντα για τις καλύψεις των αυτόματων αυτοκινήτων

Τα Lloyd’s of  London, η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου που «μετρά» 330 χρόνια ζωής, προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο που καλύπτει τις ασφαλίσεις ΙΧ, ενόψει της έλευσης των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος John Neal, τα Lloyd’s βρίσκονται σε συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για το πώς να δημιουργήσουν διαφορετικά συμβόλαια που θα αντικατοπτρίζουν την νέα τάξη πραγμάτων, καθώς εταιρείες όπως η Tesla εξετάζουν τις ασφαλιστικές τους επιλογές και δεν αποκλείουν να εισέλθουν…αυτόνομα στον κλάδο.

«Την επόμενη πενταετία, θα έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με την προσφορά ενός οχήματος και την ασφάλιση που θα το συνοδεύει… Δεν θα έχουμε πια συμβατικές ασφάλειες ΙΧ», δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Neal.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι τα αυτοοδηγούμενα οχήματα ίσως μειώσουν δραστικά την ανάγκη να αγοράζουν οι ιδιώτες ασφάλιση αυτοκινήτου.  Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της Tesla να δημιουργήσει το δικό της ασφαλιστικό προϊόν «με βοήθεια από τη βιομηχανία», ο κ. Neal δήλωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν θα σημάνουν το τέλος των ασφαλειών αυτοκινήτου, αλλά θα δημιουργήσουν ζήτηση για διαφορετικά προϊόντα, για τα οποία τα Lloyd’sθα έχουν προετοιμαστεί εγκαίρως.

Πηγή: insuranceworld.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *