Οκτώ στους 10 Έλληνες κάνουν τουλάχιστον μία online αγορά την εβδομάδα

Από τους πλέον φανατικούς e-shoppers στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, με σχεδόν 8 στους 10 (το 76%) να κάνει τουλάχιστον μία online αγορά την εβδομάδα. Για την ακρίβεια, οι Έλληνες ψωνίζουν από το Διαδίκτυο, κατά μέσο όρο, 4,8 φορές σε εβδομαδιαία βάση.

“Πρωταθλητές” στο e-shopping επί ευρωπαϊκού εδάφους αναδεικνύονται οι Ολλανδοί, με το 78% των εγχώριων καταναλωτών να προβαίνει σε αγορές μέσω Διαδικτύου μία φορά την εβδομάδα ή και ακόμα συχνότερα, κατά μέσο όρο 4,3 φορές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μια θέση κάτω από την Ολλανδία, αφού σύμφωνα με έρευνα της PayPal το 76% αγοράζει και πληρώνει online τουλάχιστον άπαξ εβδομαδιαίως, πραγματοποιώντας κατά μέσο όρο 4,8 αγορές σε διάστημα 7 ημερών.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση μηνιαία δαπάνη του Έλληνα για αγορές μέσω Διαδικτύου είναι της τάξης των €333, ελαφρά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, όπου η αντίστοιχη δαπάνη είναι €392 μηνιαίως.

“Πλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν μπορεί καν να φανταστεί τις καθημερινές αγορές να διεξάγονται αποκλειστικά και μόνο σε φυσικά καταστήματα. Μάλιστα, τα δύο τρίτα εξ αυτών αγοράζουν από e-shops τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, πραγματοποιώντας κατά μέσο όρο 3,7 αγορές την εβδομάδα”, αναφέρει η μελέτη.

Αγορές μέσω smartphones

Η έρευνα της PayPal δείχνει, στο μεταξύ, ότι οι Έλληνες θέλουν να ψωνίζουν online απ’ όπου κι εάν βρίσκονται, με αποτέλεσμα οι μισοί να κάνουν τις ψηφιακές αγορές τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet. 

Οι Millennials και η Generation Ζ δείχνουν τον δρόμο και διαμορφώνουν τις τάσεις στο online shopping. Το “eCommerce Index 2022” της PayPal δείχνει ότι το μέλλον των ηλεκτρονικών αγορών (με έντονη την εμπλοκή του mobile shopping) ανήκει δικαιωματικά στις νεότερες γενιές και κυρίως σε όσους γεννήθηκαν μετά το 1980.

Η εν λόγω τάση είναι ιδιαίτερα εμφανής και στους νεαρούς Έλληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 35% των Millennials και το ένα τέταρτο της Γενιάς Z αγοράζουν online αρκετές φορές την εβδομάδα. 

Για τον σκοπό αυτόν, κάνουν χρήση smartphone και άλλων κινητών συσκευών τόσο το 77% των Millennials, όσο και το 72% της Generation Z, σε ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο (το 50% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα) .

Πηγή: sepe.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *