Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο scale up exclusive event “The ScaleUp Ecosystem in the Spotlight” από την Deloitte

Σημαντικές scale ups συζήτησαν για τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και το μέλλον του κλάδου υπό το φως των διεθνών εξελίξεων

Μια ζωντανή κι ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το οικοσύστημα της καινοτομίας με άξονα τις scale up εταιρείες και τις προοπτικές στη χώρα μας έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 2ου αποκλειστικού event για τις scaleup εταιρείες, που διοργάνωσε η Deloitte στον Παρνασσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στο event, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 15 funds και περισσότερες από 20 scale ups, οι οποίοι μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες σε μια εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του κλάδου των scaleups στην Ελλάδα, υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Μεταξύ των διακεκριμένων συμμετεχόντων στα πάνελ συζήτησης της εκδήλωσης συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ATHEX Group κ. Γιάννος Κοντόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) κα. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Optima Bank κ. Γιώργος Τανισκίδης. 

Οι θεματικές της διοργάνωσης κάλυψαν τα κύρια ζητήματα ανάπτυξης των scaleups, από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδύσεις και τον σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης και εξάπλωσης διεθνώς, έως τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζει για τις scaleups ο κλάδος των συγχωνεύσεων και εξαγορών, και τον δρόμο από την ίδρυση έως την άντληση κεφαλαίων από την κεφαλαιοαγορά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος σημείωσε ότι «η Deloitte σταθερά στηρίζει την ανάπτυξη των scale ups και η εν λόγω πρωτοβουλία της αποτελεί εφαλτήριο για εποικοδομητική συζήτηση και δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των νέων επιχειρηματιών, των επενδυτών και έμπειρων επαγγελματιών, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος, το οποίο θα ενισχύει την καινοτομία και θα παράγει αξία για όλους».

Στο 3ο Scaleup event στον Παρνασσό, πέραν των προαναφερθέντων, συμμετείχαν και φέτος διακεκριμένες επιχειρήσεις, εκπροσωπώντας διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως Elikonos Capital AIFM, Unifund, Prime Ventures, IREON Ventures, SIREC ENERGY, Big Pi Ventures, DECA INVESTMENTS, VentureFriends, Velocity Partners, Metavallon VC, Παγκρήτια Τράπεζα, Orfium, Instacar, Shopflix, Simpler, Workhug, e-fresh.gr, TGNDATA, Surprise Cars, Douleutaras, GEFSINUS SA, CollegeLink, APIFON S.A., Wappier, Prosperty, Qualco, Motor Oil Renewable Energy, Epsilon Net.

To Πρόγραμμα ScaleUp της Deloitte 

Μέσω του προγράμματος, η Deloitte επιδιώκει την ουσιαστική υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα. Μέσα από την κατανόηση των σύγχρονων αναγκών των πελατών και τις επενδυτικές στρατηγικές των funds, οι scaleup εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν την αναπτυξιακή τους διαδικασία.

Η Deloitte προσφέρει στις εταιρείες που καινοτομούν υποστήριξη σε ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη, στη στρατηγική δικτύωσης και εισόδου σε νέες αγορές, καθώς και στην εύρεση χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τους πλάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος και με σκοπό την ανάπτυξη της δικτύωσης μεταξύ των scaleups και των δυνητικών χρηματοδοτών, η Deloitte διοργανώνει σε ετήσια βάση την εκδήλωση “ScaleUp Ecosystem in the Spotlight”. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ανάδειξης των προβληματισμών και των βέλτιστων πρακτικών που διαμορφώνει την ατζέντα της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μέσα από αυτήν και άλλες πρωτοβουλίες, η Deloitte ενισχύει και την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία και υλοποιεί σταθερά το όραμά της, που είναι να δημιουργεί διαρκώς προστιθέμενη αξία για τις νέες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να μπορούν να αναπτύσσονται με βιώσιμους όρους, δημιουργώντας ένα θετικό αντίκτυπο μέσα από τη δραστηριότητά τους.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *