Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο σεμινάριο του insurancewebinars.gr στην Αθήνα.

Ένα διαφορετικό, καινοτόμο σεμινάριο διοργάνωσε στην Αθήνα στις 6 & 7 Φεβρουαρίου το insurancewebinars.gr και ο Αριστείδης Βασιλειάδης.

673222Με τίτλο «Δημιουργώντας το ασφαλιστικό μου γραφείο από το μηδέν», τρεις εισηγητές που «έδεναν» απόλυτα μεταξύ τους, η Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, ο Νίκος Κλήμης και ο Απόστολος Μαρτζάκλης, προσέγγισαν το θέμα από όλες τις πλευρές του, όχι μόνο στατικά για την στιγμή της δημιουργίας του γραφείου, αλλά κυρίως δυναμικά για την λειτουργία του γραφείου από την επόμενη ημέρα.
Στις 16 ώρες του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες πραγματικά άλλαξαν γνώμη σχετικά με την λειτουργία ενός σύγχρονου ασφαλιστικού γραφείου, ικανού να ανταπεξέλθει στον ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί λόγω αλλαγών στην τεχνολογία, τη νομοθεσία, τις καταναλωτικές συμπεριφορές, τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και τις κοινωνικές εξελίξεις. Στο τέλος του διήμερου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν άλλη εικόνα του ίδιου του επαγγέλματός τους και ταυτόχρονα είχαν εφόδια και δεκάδες εργαλεία για την βελτίωση του τρόπου της καθημερινής τους εργασίας, τον επανακαθορισμό των στόχων τους και τον επαναπροσανατολισμό τους, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί.
Ιδιαίτερης αξίας στιγμές του σεμιναρίου ήταν οι τρεις παρεμβάσεις από ανθρώπους της αγοράς που έδωσαν τον δικό τους τόνο και κατέθεσαν την δική τους άποψη για το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, στο παρόν και το μέλλον.
7433Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Οικονομολόγος και υπεύθυνη οικονομικών θεμάτων και κλάδου Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κα Μυρτώ Χαμπάκη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.) Κ. Γιώργος Καραβίας.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μελετήσουν και να προωθήσουν και άλλους κλάδους πλην του αυτοκινήτου, να επενδύσουν στην τεχνολογία η οποία έχει καταστεί απαραίτητο τμήμα της καθημερινής εργασίας του διαμεσολαβητή και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ώστε να αντιμετωπίσουν τα εναλλακτικά αλλά απρόσωπα δίκτυα που τους ανταγωνίζονται. Αναφέρθηκε επίσης σε περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχεται η διαμεσολάβηση και στην ανάγκη καταγγελίας τους.
Ο κ. Γιώργος Καραβίας ανέφερε πως ο ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι αναντικατάστατος, η αξία του ανεκτίμητη και πως οι καταναλωτές θα πρέπει να καταλάβουν για την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών του. Η τεχνολογία τόνισε, μπορεί να δίνει λύσεις και να εξοικονομεί χρόνο, αλλά δεν υποκαθιστά την προσωπική επαφή που είναι το μεγάλο όπλο του κλασσικού Διαμεσολαβητή. Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε επίσης στις σύγχρονες καλύψεις αστικής ευθύνης κάθε μορφής, που αποτελούν το μέλλον της αγοράς και στις οποίες πρέπει να στραφούν οι Διαμεσολαβητές.
Τέλος, η κα Μυρτώ Χαμπάκη ανάλυσε με απλό τρόπο τους βασικούς άξονες του Solvency II, τις αλλαγές που επιφέρουν στην λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και την σχέση τους με τον χώρο της Διαμεσολάβησης τον οποίον επίσης επηρεάζουν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στους τομείς σύνταξης και υγείας και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν σε γνώσεις και πρακτικές ώστε να συμμετάσχουν στην ειδικότερη αυτή αγορά.
Το συμπέρασμα αυτού του διήμερου σεμιναρίου ήταν ότι τίποτα δεν είναι σαν και χθες και όποιος θέλει να παραμείνει στην αγορά, να ασκήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και να έχει προοπτικές ανάπτυξης, πρέπει να (ξανα)δημιουργήσει το ασφαλιστικό του γραφείο, να αλλάξει την οπτική του σε πολλά θέματα, να επενδύσει στην τεχνολογία και στην γνώση και να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε νέους τομείς και με νέες μεθοδολογίες.
Το σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο μιας σειράς σεμιναρίων που θα διοργανώσει το insurancewebinars.gr στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τα webinars. Επίσης, τα σεμινάρια αυτά μπορούν να διεξαχθούν για λογαριασμό συγκεκριμένων Συλλόγων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *