Ολομέτωπη “επίθεση” σε τράπεζες, υπουργεία, εταιρίες και ΔΕΙΑ για ασφάλιστρα και ανταγωνισμό


Η έντονη δυσαρέσκεια των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον «πόλεμο» τιμών στα ασφάλιστρα και των «αθέμιτων» πρακτικών ανταγωνισμού εκφράστηκε, από τους εκπροσώπους τους, στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στον Πειραιά.

6346
Με ιδιαίτερο οξύ τόνο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου της Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στο θέμα των τραπεζών και του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχονται ,όπως ανέφερε, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, από το bancassurance και ζήτησε ακόμα και να απαγορευτεί η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από τις τράπεζες.
Στο θέμα των ασφαλίστρων ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση από τον πόλεμο τιμών, τα εναλλακτικά δίκτυα ( internet , τράπεζες) ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο θέμα των προσφορών μέσα από προμόσιον σε εφημερίδες με κουπόνια και σε super market .
Μάλιστα , συνέχισε λέγοντας ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή ανήκει σε όλους, τις εταιρίες την πολιτεία και την εποπτεία και ζήτησε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.
Από την πλευρά των Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ Σαρρηγεωργίου απαντώντας έμμεσα στα θέματα που έθεσαν οι διαμεσολαβούντες, για τον ανταγωνισμό και τα ασφάλιστρα, είπε χαρακτηριστικά, ότι προσωπικά είναι κατά των απαγορεύσεων.
Και συνέχισε λέγοντας ότι, η απάντηση είναι το Solvency II και τόνισε ότι στην ουσία αρχίζει την 1/1/2016 και δεν τελειώνει τότε.
Η επισήμανση αυτή, εμμέσως πλην σαφώς ήταν ένα καμπανάκι σε όσους κάνουν «σάρωμα» στην αγορά για να είναι την 1/1/ 2016 μέσα σε αυτή και προφανώς αδιαφορούν για το τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή της Solvency II .

Κοινό μέτωπο για τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο μέλλον των συντάξεων
Παρά τις όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ασφαλιστικής αγοράς, ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διαμορφώνουν ενιαίο μέτωπο απαιτώντας από την πολιτεία συμμετοχή στις εξελίξεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να καταστεί βιώσιμο το μέλλον των συντάξεων.
Στο θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ Α. Σαρρηγεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά :
Δεν ζητάμε χάρες και ειδική μεταχείριση ζητάμε να μας δοθεί ρόλος συμπληρωματικά προς το κράτος για τις συντάξεις , την υγεία και τις φυσικές καταστροφές .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *