Ο ασφαλιστικός κλάδος αποδεικνύει ότι είναι ισχυρός πυλώνας της οικονομίας και του επιχειρείν στη χώρα

Διαβάζοντας πρόσφατα την έρευνα της ICAP και του Fortune Greece για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ξεχωρίσαμε το γεγονός ότι ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης καταγράφει ένα σημαντικό ρεκόρ. Στις 100 πρώτες επιχειρήσεις το 2021 κατατάσσονται 6 ασφαλιστικές εταιρίες και όμιλοι στην Ελλάδα.

Επίσης πρόσφατα στην έκθεση της KPMG για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα είδαμε ότι οι  ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα το 2021 είχαν υψηλά κέρδη, ενώ επισημάνθηκε ότι στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις της χώρα είναι καλά κεφαλαιοποιημένες .

Ακολουθήστε μας στο Google News

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η ασφαλιστική βιομηχανία στην χώρα είναι από τους κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν που έχει πολλά να προσφέρει στην οικονομία.

Μπορεί βέβαια να έχουμε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιριών και κυριαρχία εταιριών με βασικούς μετόχους πολυεθνικούς ομίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Έτσι το ζητούμενο είναι πως αυτός ο κλάδος μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και να πλησιάσει τα επόμενα χρόνια τα επίπεδα του μέσου ευρωπαϊκού όρου σε ποσοστό του ΑΕΠ.

Και προς αυτό μπορεί να συντελέσουν δύο πράγματα:

Το ένα είναι οι ίδιες οι εταιρίες να γίνουν περισσότερο πελατοκεντρικές αξιοποιώντας και την τεχνολογία και  η  πολιτεία ( όλα τα κόμματα του εν δυνάμει κυβερνητικού τόξου) να σταθεί πάνω σε αυτό τον κλάδο και να τον ενισχύσει κύρια με την κινητροδότηση για την ασφαλιστική συνείδηση.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ούτε διεκδικούν ούτε υποκαθιστούν την πολιτεία σε ζητήματα που σχετίζονται με το λεγόμενο κοινωνικό κράτος ( συντάξεις, υγεία κλπ) λειτουργούν συμπληρωματικά και είναι προς όφελος του κράτους και των πολιτών να υπάρχει και ισχυρός πυλώνας ιδιωτικής ασφάλισης.

Σε όλες τις ισχυρές οικονομίες ακόμη και  στην Κίνα στηρίζονται στην ιδιωτική ασφάλιση και τις καλύψεις που αυτή προσφέρει σε ένα κόσμο και μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία  που συνεχώς αλλάζει.   Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *