Ο επόπτης και η Black Friday αλλιώς στην ασφαλιστική αγορά !

 Ο θεσμός της Black Friday που έχει εισβάλει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την ασφαλιστική αγορά.

Και όταν λέμε ασφαλιστική αγορά στην προκειμένη περίπτωση ευνοούμε τους παίκτες της online και direct πώλησης και κύρια στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πέρσι αλλά και τις προηγούμενες χρονιές οι διαφημιστικές προσφορές των online παικτών για την  Black Friday ήταν αρκετές αλλά και οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Φέτος καθώς πλησιάζει η Black Friday, αλλά και όχι μόνο, φήμες λένε ότι ο επόπτης είχε βγει στην αγορά και τσεκάρει την διαμεσολάβηση σε επίπεδο τήρησης  κανονιστικών κανόνων διανομής γνωστή ως IDD.

Με δεδομένες διαμαρτυρίες και επιστολές σε επόπτη (ΔΕΙΑ) και άλλες ρυθμιστικές αρχές του ανταγωνισμού και του καταναλωτή από οργανώσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και επιμελητηρίων …φαίνεται κάποιοι κινήθηκαν έστω και προσχηματικά από την εποπτεία.

Τα παράπονα …από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση βέβαια δεν είναι μόνο για τους παίκτες της online και direct πώλησης, που έτσι ή αλλιώς ήρθαν για να μείνουν, αλλά και τις εταιρίες σχετικά με τιμολόγια και προμήθειες και φυσικά τις τράπεζες και το bancassurance.

Βέβαια  κάποια στιγμή πρέπει να λήξει αυτή η αντιπαράθεση όταν οι ίδιες οι εταιρίες ρυθμίσουν την πολιτική τους αλλά και οι εποπτεύοντες μηχανισμοί, σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο της ΔΕΙΑ,  είναι πιο αποτελεσματικές σε ελέγχους.

Πάντως γνώμη  της στήλης  είναι ότι η ασφάλιση δεν είναι προϊόν από το “ράφι” που μπορεί να μπαίνει σε προσφορές τύπου Βlack Friday ή Cyber Monday.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει και το τρόπο που αγοράζει και σε τιμές που αγοράζει αρκεί να τηρούνται οι κανόνες και οι κανονισμοί που επιβάλλει το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης.  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *