Ο «ξαφνικός θάνατος» της ασφαλιστικής ΕVIMA αφήνει στον αέρα 270.000 ασφαλισμένους

Ο «κύκλος των χαμένων» ασφαλιστικών εταιριών συνεχίζεται …μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ασφαλιστική Evima Group, που ήταν συνέχεια της ασφαλιστικής εταιρίας Πρώτη Ασφαλιστική , του ομίλου Ασπίς.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς φέρεται να υπάρχουν στην εταιρία περί τα 270.000 αυτοκίνητα , που οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν περιθώριο ενός μήνα να αναζητήσουν άλλη ασφαλιστική εταιρία. Μέχρι τότε θα καλύπτονται από το επικουρικό κεφάλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από συνεργαζόμενους πράκτορες στον αέρα μένουν τόσο οι εργαζόμενοι στην εταιρία που ήταν πάνω από 100 άτομα , αλλά και από τα γραφεία που ήταν συνεργαζόμενα και λόγου αυτού του γεγονότος θα αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό.
Ωστόσο, θύματα είναι και οι ασφαλισμένοι, ειδικά αυτοί που είχαν συνάψει πρόσφατα συμβόλαια ασφάλισης και τώρα θα αναγκαστούν να ξανά βάλουν το χέρι στην τσέπη για να ασφαλιστούν σε άλλη εταιρία , ενώ καραδοκούν και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αν μείνουν ανασφάλιστοι.
Πάντως από πολλούς ασφαλιστές εγείρονται θέματα σκοπιμότητας αυτής της απόφασης , της εποπτικής αρχής ( Τράπεζα της Ελλάδος) χωρίς να έχει υπάρξει τουλάχιστον κάποια προειδοποίηση τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τους συνεργάτες.
Μάλιστα από μερικές αναφορές ασφαλιστών στο ασφαλιστικό φόρουμ insuranceforum.gr προκύπτει ότι πιθανών ανταγωνιστές γνώριζαν από πριν για το επικείμενο λουκέτο και διαπραγματεύονταν την μεταφορά χαρτοφυλακίων .
Πάντως σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων ασφαλιστικών εταιριών που έκλεισαν οι εποπτικές αρχές είχαν ανακοινώσει από τα πριν ότι είχαν θέσει στις εταιρίες θέμα κάλυψης των περιθωρίων φερεγγυότητας …σε οριζόμενο χρονικό περιθώριο, προϊδεάζοντας τους καταναλωτές κυρίως ότι κάτι δεν πάει καλά .

Σε άλλες αναρτήσεις του site θα βρείτε και άλλα θέματα για τις αντιδράσεις και τις κινήσεις καταναλωτών για την προστασία, όσων μένουν ανασφάλιστοι ή χάνουν τα ασφάλιστρα που είχαν καταβάλει.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *