Ο όμιλος ΕRGO «παίρνει» θέση στον ανερχόμενο παγκόσμιο κόμβο ασφάλισης της Σιγκαπούρης


Σημαντική επενδυτική στρατηγική κίνηση θεωρείται η είσοδος του ασφαλιστικού Ομίλου ERGO στην ασφαλιστική αγορά της Σιγκαπούρης εξαγοράζοντας το 100% της εταιρίας γενικών ασφαλίσεων SHC Pte. Ltd.

Η SHC Ασφαλιστική που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων γενικών ασφαλίσεων, το 2013 κατέγραψε παραγωγή ασφαλίστρων ίση με 45 εκατ. ευρώ , ενώ τα κέρδη της ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ. Η SHC Ασφαλιστική κατατάσσεται στην 14η θέση στην αγορά γενικών ασφαλίσεων στη Σιγκαπούρη.
Μέχρι τώρα, η SHC Ασφαλιστική ανήκε στην SHC Capital Asia Limited, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου Malaysian See Hoy Chan Sdn. Berhad. Ιδρυτής αυτού του ομίλου είναι ο αποθανών Dato ‘Teo Sam Hang, η οικογένεια του οποίου παραμένει κύριος μέτοχος του ομίλου.
Η τιμή αγοράς ανέρχεται περίπου στα 66 εκατ. ευρώ, η οποία υπόκειται σε προσαρμογές της καθαρής αξίας ενεργητικού. Η έγκριση για αυτή τη συναλλαγή έχει ήδη χορηγηθεί από την οικονομική εποπτική αρχή της Σιγκαπούρης, ενώ η ολοκλήρωσή της υπόκειται στην έγκριση από τους μετόχους της SHC Capital Asia Limited.
Η αγορά γενικών ασφαλίσεων στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό περίπου 10% ετησίως και παρουσίασε ισχυρή κερδοφορία με τους δείκτες Combined Ratios να ανέρχονται ακριβώς πάνω από το 90%. “Οι προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι επίσης θετικές και υποστηρίζονται από τις πρωτοβουλίες της τοπικής εποπτικής αρχής για την ανάπτυξη της Σιγκαπούρης σε ένα παγκόσμιο κόμβο ασφάλισης έως το 2020, συγκρίσιμο με την αγορά του Λονδίνου. Η SHC Ασφαλιστική βρίσκεται σε καλή θέση για μελλοντική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Jochen Messemer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO. ”Θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες της SHC Ασφαλιστικής. Η ERGO μπορεί να αξιοποιήσει την ισχυρή τεχνογνωσία της στη διαχείριση κινδύνων, καθώς και την ευρεία εμπειρία της στην περαιτέρω αξιοποίηση προϊόντων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *