Ο όμιλος ARAG εισάγει ένα νέο project

Ανοιχτό πνεύμα, πρωτοπορία, διαφάνεια. Αξίες, στις οποίες ο όμιλος ARAG εδώ και χρόνια μένει πιστός. Αυτή τη χρονιά εισάγει ένα νέο project που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί τολμηρό και με το οποίο σίγουρα θα κερδίσει μια θέση στους καλύτερους εργοδότες της χρονιάς.

Το νέο project έχει πολλές διαστάσεις και στόχος του είναι να τονίσει με θετικό τρόπο τη διαφορετικότητα που υπάρχει μέσα στον όμιλο. Ο τίτλος του μαρτυρεί ήδη πολλά: Gender Diversity.

Με τη βοήθεια επιστημόνων του ερευνητικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης μαθαίνουμε τι ακριβώς κρύβουν αυτές οι δύο λέξεις. Η λέξη Diversity καθορίζει την ποικιλία που υπάρχει στην κοινωνία μας, όπως την αντιλαμβανόμαστε και την αντιμετωπίζουμε. Θεωρούμε, ότι η διαφορετικότητα, είτε αφορά την ηλικία, την καταγωγή, το φύλο είτε τη θρησκεία είναι θετική προοπτική ή αποτελεί πρόβλημα;

Η λέξει Gender καθορίζει τις σχέσεις των φύλων στην κοινωνία μας, ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις ζωές των ανδρών και των γυναικών, τι έχει μέχρι στιγμής γίνει σχετικά με τους ρόλους των φύλων, αλλά και τι απομένει να γίνει. Πως “διαμορφώνουμε” το φύλο μέσω της κοινωνικοποίησης, των προσδοκιών και των καθημερινών συμπεριφορών μας.

Οι απαντήσεις σίγουρα δεν είναι εύκολες. Όμως ο όμιλος ARAG ως μοντέρνος εργοδότης αναλογίζεται τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία και εισάγει την έννοια του Gender Diversity στη στρατηγική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Στελέχη που εμπλέκονται στην υλοποίηση του project μας εξηγούν: Gender Diversity για την ARAG σημαίνει να είναι τόσο πολυποίκιλη όσο και οι πελάτες της. Είναι θέμα εντιμότητας και ίσων ευκαιριών. Ζούμε καθημερινά τη διαφορετικότητα και θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε υποδειγματικά. Για εμάς Gender Diversity είναι κάτι παραπάνω από προώθηση του γυναικείου φύλου σε διευθυντικές θέσεις.

Στις επαγγελματικές εξελίξεις, παράγοντες όπως ηλικία, εθνικότητα, προσωπική ζωή ή οικογενειακή κατάσταση δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το εργασιακό τοπίο θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο. Είμαστε μια ζωντανή επιχείρηση, η οποία θέλει να προσφέρει σε όλες τις εργαζόμενες και εργαζόμενους ίσες ευκαιρίες. Η ARAG θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο και τις δομές για να αγκιστρώσει μέσα στην εταιρική κουλτούρα της τη διαφορετικότητα.

Οι παράγοντες είναι πολλοί, όπως και οι προκλήσεις, τις οποίες όμως θέλουμε να μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πράξη το δείχνουν τα παρακάτω βήματα.

Η υλοποίηση του project, το οποίο συμπεριλαμβάνει διάφορα μέτρα, έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Ήδη το μέτρο Managing Part-Time (Fuehren in Teilzeit) εφαρμόζεται. Κάθε στέλεχος μπορεί να αποφασίσει πότε θα αποκτήσει οικογένεια. Η ARAG σέβεται την απόφαση του και παρέχει τη δυνατότητα για πιο ευέλικτη διαμόρφωση των ωρών εργασίας, αλλά και του χώρου εργασίας, π.χ. εργασία από το σπίτι.

Επιπλέον το project ενισχύεται από τη δημιουργία ενός γραφείου στα κεντρικά γραφεία του ομίλου ειδικά διαμορφωμένου και εξοπλισμένου, ώστε να φιλοξενεί εκτός από τον εργαζόμενο και το παιδί του σε περίπτωση που λ.χ. ο παιδικός σταθμός είναι κλειστός ή δεν υπάρχει διαθέσιμο άτομο να φροντίσει τις πρωινές ώρες το παιδί. Έτσι η εργαζόμενη μητέρα μπορεί να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια.

Τέλος το τρίτο μέρος του project επικεντρώνεται στην προώθηση των ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες. Στόχος είναι η προσεκτική επιλογή προσωπικού σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Έχει παρατηρηθεί ότι το ποσοστό προσλήψεων γυναικών γενικά κυμαίνεται στο 40%. Όταν πρόκειται όμως για διευθυντικές θέσεις το ποσοστό μειώνεται δραστικά. Αυτό είναι άδικο τονίζει ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού κ. Wendler και συνεπώς πρέπει να δράσουμε αναλόγως.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *