Ο όμιλος Howden εξαγόρασε την Matrix και δημιουργούν την Howden Matrix

Ο Όμιλος Howden Broking Group (Howden), η ηγετική διεθνής μεσιτική δύναμη στους ειδικούς κινδύνους και ο Όμιλος MATRIX Insurance and Reinsurance Brokers (MATRIX), ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της συνένωσής τους, που ως αποτέλεσμα έχει και την δημιουργία της Howden Matrix, της κορυφαίας μεσιτικής στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Η ανεξάρτητη μεσιτική MATRIX ιδρύθηκε το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd’s το 2012 και σύντομα κυριάρχησε στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, παρέχοντας υψηλού επιπέδου αντασφαλιστικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης. Σήμερα η MATRIX κατέχει την ηγετική θέση, από πλευράς μεριδίου αγοράς, στην ελληνική και κυπριακή αντασφαλιστική αγορά, σημαντική διείσδυση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεγάλων και πολύ μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, καθώς και εταιρική παρουσία στην Τουρκία και στην Νότιο Αφρική. 

Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνένωσης μεταξύ των Ομίλων Ηowden και ΜΑΤRIX αποτελεί το επισφράγισμα της μεταξύ τους στρατηγικής συμμαχίας κατά το 2019, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες Α.Ε., θυγατρικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, του μεγαλύτερου ελληνικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 

O κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, θα συνεχίσει την μακρόχρονη και επιτυχή του θητεία ως CEO, ενώ η MATRIX θα ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια Μεσογείου της Howden (Mediterranean Region) με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Danny Sever, ενώ η μετονομασία σε Howden – Matrix  θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

O κ. José Manuel González, CEO του Howden Broking Group, σχολίασε: «Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, τόσο για τους δυο οργανισμούς, αλλά κυρίως για τους πελάτες μας. Η συνένωση με την MATRIX, την ηγετική ανεξάρτητη μεσιτική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας και με την υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όσους μας εμπιστεύονται: να παρέχουμε κορυφαίας εξειδίκευσης υπηρεσίες, σε όποιο σημείο του πλανήτη τις χρειάζονται.»

Ο κ. Danny Sever, CEO, Howden Mediterranean Region, καλωσορίζοντας την MATRIX υπογράμμισε: «Η συγκεκριμενη συμφωνία αποτελεί την αποκορύφωση μιας μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, μια στρατηγική κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη των εργασιών σε αυτή τη σημαντική περιοχή.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *