Ο Όμιλος NN συμπεριελήφθη και πάλι στον Δείκτη Bloomberg για την Ισότητα των Φύλων

Ανακοινώθηκε την Τρίτη ότι ο όμιλος NN έχει επιλεγεί για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index . Ο δείκτης του 2020 ξεχωρίζει 325 εταιρείες που έχουν δεσμευτεί για διαφάνεια στην αναφορά φύλου στο χώρο εργασίας.

Ο δείκτης του 2020 έχει αυξηθεί για να συμπεριλάβει 325 εταιρείες (από 230 πέρυσι) και επέκτεινε τη γεωγραφική του εμβέλεια σε χώρες όπως η Ρωσία, οι Φιλιππίνες και η Πολωνία. Οι εταιρείες προέρχονται από 50 βιομηχανίες που εδρεύουν σε 42 χώρες και περιοχές. Συλλογικά, οι εταιρείες αυτές έχουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg:

Ο  χρηματοπιστωτικός τομέας έρχεται δεύτερος  με τις υψηλότερες μέσες βαθμολογίες 

Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα του εταιρικού δικτύου. Από τις εταιρείες του δείκτη, μόνο το 6% είχε γυναίκες διευθύνοντες συμβούλους.

Η NN Group δεσμεύεται να προάγει τη γυναικεία ηγεσία με διάφορους τρόπους. Υποστηρίζουμε συζητήσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους: Το 50% των υποψηφίων γυναικών προσλαμβάνονται για τους ρόλους διαχείρισης και τουλάχιστον στο 30% των γυναικών στα ανώτερα διοικητικά στελέχη και συνεχιζουμε να προσπαθούμε για περαιτέρω βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες εκτός της εταιρείας μας, όπως η TEDxAmsterdamWomen.

Η Dailah Nihot, μέλος του διοικητικού συμβουλίου NN Group, δήλωσε σχετικά : «Η ποικιλομορφία και η ισότητα των αμοιβών είναι υψηλά στην ατζέντα της εταιρείας μας και είμαστε υπερήφανοι που θα συμπεριληφθούν ξανά στον Δείκτη Bloomberg Gender-Equality. Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται σεβασμό  και να εκτιμώνται για το ποιοι είναι, ανεξάρτητα από το ιστορικό, την ηλικία ή το φύλο. Η πολυμορφία στη σκέψη, τις δεξιότητες και την εμπειρία μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, να παραμένουμε ένας ελκυστικός εργοδότης και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες της αγοράς. Το 2018 διεξήγαμε έρευνες για την ισότητα των αμοιβών σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες. Διαπιστώσαμε ότι οι αποκλίσεις στην ίση αμοιβή είναι περιορισμένες, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τομείς για βελτίωση »Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *