Ο EMA αξιολογεί τη χρήση του Kineret σε ενήλικες ασθενείς με COVID-19

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων  (EMA) ανακοίνωσε οτι  έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση μιας αίτησης για επέκταση της χρήσης του Kineret για τη θεραπεία της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια .

Το Kineret είναι ένα ανοσοκατασταλτικό που είναι σήμερα εγκεκριμένο για τη θεραπεία ορισμένων φλεγμονωδών παθήσεων.Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της βλάβης των ιστών που σχετίζονται με το COVID-19.

O ΕΜΑ θα αξιολογήσει τα δεδομένα που υποβάλλονται στην αίτηση για να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της ένδειξης. Τα δεδομένα που υποβάλλονται περιλαμβάνουν αποτελέσματα από δύο τρέχουσες κλινικές μελέτες που διερευνούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ενήλικες ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Ο EMA αναμένεται  να ανακοινώσει  το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του έως τον Οκτώβριο, εκτός εάν  απαιτηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *