Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ- ΕΦΚΑ ζήτησαν από τον Τσίπρα οι έμποροι

Θέματα και ασφαλιστικού περιεχομένου ,που απασχολούν τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες ,έθεσε η ΕΣΕΕ σε σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στη συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Δήμος Παπαδημητρίου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος.

Μεταξύ άλλων θεμάτων οι έμποροι έθεσαν και τα παρακάτω ασφαλιστικού περιεχομένου θέματα

ΒΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

«Πάγωμα» ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ.
Επέκταση της χρήσης του εργόσημου.
Αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρηματιών και μείωση του μη μισθολογικού κόστους για μη μισθωτούς από το 2018.
Ελαστικοποίηση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «120 δόσεις» και εισαγωγή νέας ρύθμισης με το άρθρο 15 του εξωδικαστικού για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ ο Πρωθυπουργός από τη δική του πλευρά άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις της ΕΣΕΕ και δήλωσε τη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για οικονομική δραστηριότητα και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε Μμε εμπόρους και επιχειρηματίες, πολλές από τις οποίες όπως και ο ίδιος αποδέχτηκε παραμένουν εκκρεμείς, ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την υλοποίησή τους.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *