Πάνε να κάνουν το ΚΕΑΟ “κενοτάφιο συντάξεων” των χρεωμένων του πρώην ΟΑΕΕ

Η νέα ρύθμιση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ, με τις περίφημες 120 δόσεις, ήρθε αλλά δεν προσφέρει καμία λύση για τους “κολασμένους” του ΟΑΕΕ, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης και υψηλών εισφορών έκλεισαν και έμειναν “φεσωμένοι” σε ένα ταμείο με “ληστρικές” και μη “ανταποδοτικές” εισφορές.

Και τώρα, όχι μόνο δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές με τις δόσεις και τις περικοπές των τόκων και προσαυξήσεων, αλλά τους υπόσχονται ένα δυσοίωνο μέλλον. Δεν μπορούν να ξανακάνουν έναρξη γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. ενώ όσο θα πλησιάζουν προς την σύνταξη…θα πρέπει να την ξεχάσουν και αυτή.

Όπως με όλες τις κυβερνήσεις, έτσι και με την τωρινή η ίδια αντιμετώπιση, τα χρέη χρέη, οι ληστρικές προσαυξήσεις και τόκοι μένουν και συνεχίζουν να ακολουθούν τα χρέη και μερικά καθαρά “εισπρακτικά ντου” με ατελέσφορες για τους πολλούς ρυθμίσεις δόσεων.

Ωστόσο, υπήρξε ένα θετικό μέτρο για όλους αυτούς τους “κολασμένους”, αυτό της αποποινικοποίησης των οφειλών, γιατί πραγματικά θα χρειάζονταν πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους 100δες χιλιάδες οφειλέτες…που ούτε σύνταξη θα έπαιρναν και θα “σάπιζαν” και στις φυλακές!

Από την στιγμή που η πολιτεία αναγνώρισε ότι οι εισφορές αυτές ήταν άδικες και εξωπραγματικές και έφερε τον ΕΦΚΑ είναι παράλογο να συνεχίζει να απαιτεί αυτό τον όγκο των εισφορών, που ήταν αδύνατον να πληρωθούν τόσο τότε όσο και τώρα.

Οι προτάσεις είναι γνωστές και χιλιοειπωμένες από τους φορείς, όσο και οι δικαστικοί αγώνες των συλλόγων των ανασφάλιστων και άλλων, για τις εισφορές υγείας.

Οσο η πολιτεία θα επιμένει να θεωρεί άτι δεν πρέπει να προχωρήσει λύση με βάση τις προτάσεις των φορέων δεν υπάρχει καμία ελπίδα για όλους αυτούς. Που δεν διεκδικούν σύνταξη με “τα λεφτά των άλλων”, αλλά να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα με βάση τα λεφτά που πλήρωσαν ή μπορούν να πληρώσουν να έχουν αυτό το δικαίωμα στην σύνταξη.

Και είναι γνωστό ότι τόσο πρόσφατα, όσο και απώτερο παρελθόν η πολιτεία έχασε τεράστια ποσά από χρεοκοπίες εταιριών που άφησαν φέσια από τα λεφτά των εισφορών των εργαζομένων τους.

Και αυτά διαγράφηκαν ή θα διαγραφούν στο μέλλον και βέβαια το σύστημα δεν άφησε ούτε θα αφήσει τους εργαζόμενους αυτούς χωρίς την σύνταξη ή τις παροχές που δεν πλήρωσε ο εργοδότης.

Και εδώ πληρώνει το κράτος. Στον ΟΑΕΕ κανείς δεν θα πληρώσει για το αν διαγραφούν τα χρέη και ο κάθε ασφαλισμένος πάρει σύνταξη μόνο για τα ποσά που πλήρωσε ή θα πληρώσει!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Λάθος το συμπέρασμα του άρθρου που λέει ότι ¨Στον ΟΑΕΕ κανείς δεν θα πληρώσει για το αν διαγραφούν τα χρέη και ο κάθε ασφαλισμένος πάρει σύνταξη μόνο για τα ποσά που πλήρωσε ή θα πληρώσει!¨

    Κι αυτοί που με αίμα και ιδρώτα πλήρωσαν τελικά τις οφειλές τους δεν θα έχουν χάσει;

    Αυτοί ΚΑΙ πλήρωσαν ως νομοταγείς τα χρέη τους και ΚΑΙ σύνταξη ΔΕΝ θα πάρουν αφού το ταμείο ως γνωστόν είναι επί σειρά ελλειμματικό και αν διαγραφούν τα χρέη θα μεγαλώσει κι άλλο η μαύρη τρύπα του.

    Ή, αν έστω πάρουν κάποια σύνταξη και αν κρίνουμε από τα σημερινά τρέχοντα δεδομένα του ύψους των συντάξεων, αυτές είναι ήδη χαμηλές με χαμηλό ποσοστό αναπλήρωσης και βαίνουν μειούμενες ετησίως με ανεξέλεγκτο ρυθμό.

    Κοινώς οι μόνοι κερδισμένοι από την ιστορία αυτή είναι αυτοί που δεν πληρώνουν και περιμένουν αργά η γρήγορα να διαγραφούν τα χρέη τους και να πάρουν και σύνταξη κι από πάνω με… “τα λεφτά των άλλων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *