Πάνος Δημητρίου: Σταθερή αξία στην ηγεσία της Generali Hellas, που μετρά πάνω από 130 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Η Θυγατρική ασφαλιστική του Ομίλου Generali στην Ελλάδα,Generali Hellas, μετρά πάνω  από 130 χρόνια παρουσίας στην  χώρα και βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα των ασφαλιστικών εταιριών σε μερίδια αγοράς. 

Η μακρόχρονη παρουσία του Ομίλου Generali  στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, παρά τα μικρά μεγέθη της και την 10ετή οικονομική κρίση, δείχνει πως ο Ιταλικός Ασφαλιστικός Όμιλος είναι στρατηγικά τοποθετημένος στην συγκεκριμένη αγορά και ακολουθεί πολιτική οργανικής ανάπτυξης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εμπλακεί, ούτε ως φήμη, σε βλέψεις για  εξαγορές εγχώριων ασφαλιστικών ή χαρτοφυλακίων τους.

Μάλιστα ακολουθώντας το δόγμα του μητρικού ασφαλιστικού ομίλου  έχει ως κύριο κανάλι διανομής ασφαλιστικών προϊόντων την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ( πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων).

Επικεφαλής της θυγατρικής ασφαλιστικής του Ιταλικού Πολυεθνικού Ομίλου της Generali στην Ελλάδα  είναι από το 2002 ο Πάνος Δημητρίου.Είναι ένα στέλεχος που έχει βαθιά γνώση της ασφαλιστικής αγοράς ξεκινώντας την σταδιοδρομία του στον κλάδο από το 1992 και στην εταιρία που είναι Διευθύνων Σύμβουλος, από το 2002 μέχρι σήμερα, βρέθηκε το 1998 αρχικά ως Διευθυντής Αναλογιστικού Τμήματος και Μηχανογράφησης.

Είναι  πτυχιούχος του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Μαθηματικό ακολουθώντας στην συνέχεια τον κλάδο της Αναλογιστικής. Μάλιστα ως ενεργό μέλος της  Ένωσης Ελλήνων Αναλογιστών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης την τελευταία τετραετία (11.2015-11.2019). 


Στην διάρκεια της θητείας του επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια της Ένωσης, με διοργάνωση Συνεδρίων, Τεχνικών Ημερίδων, Open Days, συνεργασίες με το εξωτερικό αλλά και τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και στην εταιρία που ηγείται θεωρείται ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς και  ιδιαίτερα για τις γνώσεις του και την εξειδίκευση στον τομέα της αναλογιστικής.

Μπορεί να μην επιδιώκει ιδιαίτερη προβολή, ωστόσο οι απόψεις πάνω στα θέματα της ασφάλισης και των ιδιωτικών ασφαλίσεων έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο βάρος. Συμμετέχει εδώ και χρόνια στην διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδα, στην οποία τα τελευταία χρόνια κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσης. 

Διαβάστε αναλυτικά το Επαγγελματικό του Βιογραφικό 

Αποφοίτησε τον Μάρτιο του 1990 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Μαθηματικό. Τον Σεπτέμβριο του 1991, ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της  Ένωσης Ελλήνων Αναλογιστών. Τον Οκτώβριο του 1995, απέκτησε την Άδεια Αναλογιστή από το Υπουργείο Εμπορίου και τον Μάρτιο του 1995, τον τίτλο A.S.A (Associate of the Society of Actuarial) μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εξετάσεων στο Society of Actuarial. Εκτός από τις σπουδές του, παρακολούθησε σεμινάρια όπως «Δειγματοληψία και Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας», ενώ στην Αγγλία παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα «International Life Training Course».

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1992 στην Ασφαλιστική Εταιρεία Ζωής International Life. Το 1996 μεταπήδησε στην Zurich Insurance ως Διευθυντής Αναλογιστικού Τμήματος. Το 1998, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Αναλογιστικού Τμήματος και Μηχανογράφησης στον Όμιλο Generali. Στη συνέχεια, από τον Απρίλιο του 2000, κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Ατομικών Ασφαλίσεων της Generali, ενώ τον Φεβρουάριο του 2001 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής.

Aπό τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι σήμερα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Hellas.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *