Πάνω από 130.000 ΙΧ αναμένεται να τεθούν εκτός κυκλοφορίας με ακινησία για το 2015


Απώλειες εσόδων τόσο για το κράτος όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρίες αποτελεί για μία ακόμα χρονιά η δήλωση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

46436Ηδη μέχρι στιγμής υπερβαίνουν τις 50.000 οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες για την αποφυγή των ιδιοκτητών τους να από τα τέλει κυκλοφορίας του 2015 αλλά και από άλλα έξοδα όπως η ασφάλιση ( που είναι υποχρεωτική) τα καύσιμα και η συντήρηση.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών φοβούνται ότι φέτος ο συνολικός αριθμός των οδηγών που θα παραδώσουν πινακίδες μπορεί να ξεπεράσει τους 135.000, δηλαδή το περσινό αριθμό.
Επιπλέον σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς οι ακινησίες ΙΧ επιφέρουν απώλειες εσόδων για τις ασφαλιστικές εταιρίες και η όποια αντιστάθμιση από τις νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων δεν είναι ικανή να καλύψει τις απώλειες.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2014 ο κάτοχος του ΙΧ δεν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *